Komplexní péče podnikatelům a jejich zaměstnancům přináší první plody

Praha, 20. listopadu 2001

Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) připravil ve spolupráci s Českou pojišťovnou (ČP) komplexní a cílený program služeb pro zaměstnavatele a jejich zaměstnance pod názvem " ČP PROGRAM ZAMĚSTNANECKÝCH VÝHOD ". V rámci tohoto nového programu bylo vytvořeno speciální obchodní oddělení, které nabízí firmám řešení, jak snižovat své náklady a současně pozitivně motivovat vlastní zaměstnance ke zvýšení produktivity práce a posilování jejich vazeb k zaměstnavateli. Hlavním posláním tohoto oddělení je především poskytování osobního servisu.

„Naše nabídka zahrnuje komplexní poradenství v oblasti produktové, ekonomické, ale i vnitropodnikové komunikace. Firmám nabízíme metodiku pro zavádění systému přispívání zaměstnavatele na penzijní připojištění či životní pojištění zaměstnancům. Naši konzultanti se aktivně podílejí na přípravě interních firemních směrnic a pomáhají přizpůsobovat účetní systémy podniku nebo provádějí školení a administrativní podporu pověřených zaměstnanců“, říká Ing. Radek Peřina, místopředseda představenstva PFČP.

Výhod vyplývajících ze spolupráce s PFČP již dnes využívají takové firmy jako Chemopetrol, Tesco Stores ČR, Otavan Třeboň, KOH-I-NOOR Hardtmuth, Česká televize a další.

Nová služba PFČP reaguje na novely zákona o daních z příjmů a zákona o penzijním připojištění, které umožňují společnostem do svých daňově uznatelných nákladů zahrnout příspěvky na penzijní připojištění a životní pojištění placené zaměstnancům. V rámci " ČP PROGRAMU ZAMĚSTNANECKÝCH VÝHOD " nabízí PFČP penzijní připojištění se státním příspěvkem s možností výběru naspořených prostředků všemi druhy penzí a jejich kombinací. Program zahrnuje také kapitálové životní pojištění, v jehož rámci si zaměstnanec může kromě pojistné ochrany dle svých vlastních představ vybrat také ze široké škály úrazových připojištění, pojištění denní dávky při pracovní neschopnosti, pojištění denní podpory při pobytu v nemocnici či pojištění stomatologických výkonů.

Kromě sjednání produktů, které splňují zákonem stanovené podmínky pro uplatnění daňových výhod, mohou zaměstnanci spolupracujících podniků získat slevy na pojištění domácnosti nebo staveb či slevu na pojištění léčebných výloh při cestách do zahraničí, k životnímu pojištění pak ČP Kreditní kartu s „nekonečným“ úvěrem až 150 000 Kč. Zaměstnavatelům je nabízen individuální finanční benefit ve formě kompenzace nákladů spojených s placením příspěvků zaměstnanců na penzijní připojištění formou srážky ze mzdy.

Penzijní fond České pojišťovny se od svého založení v roce 1994 řadí k finančně nejsilnějším a nejstabilnějším fondům. Disponuje nejvyšším objemem základního kapitálu ve výši 210 mil. Kč na trhu, s 318 000 klienty je třetím největším penzijním fondem v zemi a spravuje aktiva převyšující 5 mld. Kč. Zakladatelem a jediným akcionářem je Česká pojišťovna, fond tedy zůstává v českém vlastnictví a patří k jedné z nejvýznamnějších skupin na českém finančním trhu. Rozsáhlou sítí pracovišť a finančních poradců PFČP a ČP je zaručen nadstandardní a snadno dostupný servis na celém území České republiky.

Česká pojišťovna je největší pojišťovací ústav v ČR s téměř 175 lety tradice, spravuje bezmála 4,2 milionu smluv o životním a důchodovém pojištění s prostředky klientů ve výši 60 miliard korun, za rok 2000 dosáhlo zhodnocení životních a důchodových pojištění až 9,3 procenta.