Komise udělila souhlas s nabídkou převzetí akcií Českých radiokomunikací

Komise pro cenné papíry dnes vydala rozhodnutí, kterým udělila souhlas společnosti Bivideon B.V. s obsahem dobrovolné nabídky převzetí určené majitelům akcií společnosti České radiokomunikace (ČRa) za cenu 440 korun za jednu akcii.

Komise přezkoumala náležitosti obsahu textu nabídky a znalecký posudek předložený k doložení přiměřenosti ceny hodnotě akcií ČRa, přičemž po doplnění a úpravách jak textu nabídky, tak znaleckého posudku podle jejích požadavků vyslovila s uveřejněním nabídky souhlas.

Nabídka převzetí bude závazná po dobu 5 týdnů od jejího uveřejnění v Hospodářských novinách. Znalecký posudek bude dostupný v sídle společnosti ČRa. Dobrovolná nabídka převzetí byla schválena s parametry povinné nabídky převzetí, což znamená, že pokud na jejím základě společnost Bivideon překročí hranici ¾ na hlasovacích právech v ČRa, nebude povinna uskutečnit další nabídku. Tento postup umožňuje zákon.

V tomto případě se jednalo již o druhou žádost společnosti Bivideon. První žádost komise zamítla dne 15. září 2003, protože předložený znalecký posudek nedokládal přiměřenost nabízené ceny hodnotě akcií. První žádost obsahovala cenu 245 korun za akcii. Zamítavé rozhodnutí prvního stupně bylo potvrzeno i druhoinstančním rozhodnutím prezídia komise dne 9. února 2004.

Monika Paclíková