Komerční pojišťovna připsala svým klientům za rok 2009 výborné zhodnocení

[Tisková zpráva] Komerční pojišťovna připsala svým klientům za rok 2009 opět velmi zajímavá zhodnocení. Pojištění s garantovaným výnosem zajistilo klientům výnosy v rozmezí 2,4 až 3,6 %, v závislosti na typu pojistného produktu.

Díky úspěšné investiční strategii a silnému zázemí skupiny Komerční banky patří Komerční pojišťovna na českém trhu k nejúspěšnějším pojišťovnám z pohledu výše připisovaných výnosů svým klientům.

„Dlouhodobě dosahujeme velmi stabilních výnosů a dokazujeme tím našim klientům, že životní pojištění představuje velmi vhodnou kombinaci zajištění rodiny a zhodnocování volných finančních prostředků. Zejména nás těší, že jsme v meziročním srovnání dokázali výnosy našich produktů opět navýšit,“ uvedl Lukáš Fridrich, ředitel pro marketing Komerční pojišťovny. Komerční pojišťovna i pro rok 2010 nabízí klientům garantované zhodnocení až 3,3 %.

„Skvěle si v roce 2009 vedly i negarantované fondy v rámci investičního životního pojištění. Tyto fondy zaznamenaly oproti loňskému roku výrazné zhodnocení, které se pohybovalo od 4 % u konzervativních fondů až po 26 % u fondů dynamických,“ dodal Lukáš Fridrich.

Jedním z klienty nejoblíbenějších produktů roku 2009 se stalo investiční životní pojištění Vital Invest. Klientům umožňuje zvolit čisté investování, pokud chtějí pouze zhodnotit své vklady. Další možností je kombinovat investování a pojištění, a to podle libovolně zvoleného poměru, který je možné kdykoliv změnit. Se zájmem klientů se setkalo také od léta nabízené dětské pojištění Brouček, které je určeno dětem do 15 let.