Komerční banka vybrala na pojistném přes 1 miliardu korun

Praha, 10 června 2003 – Počátkem října loňského roku uvedla Komerční banka na trh spořící program Vital. Ode dne zahájení nabídky tohoto programu až do konce dubna 2003 uložili klienti do spořícího produktu přes jednu miliardu korun, což výrazně překračuje původní očekávání.

V roce 2002 byly takto uložené prostředky klientů zhodnoceny o 3,9%. Celkové zhodnocení tak výrazně překročilo obvyklou úrokovou míru.

Spořící program Vital je nabízen ve třech modifikacích, která nabízejí řešení v oblasti střednědobého a dlouhodobého spoření a tvorby kapitálu – Vital Plán, Vital Junior a Vital Renta,

Komerční banka ve spolupráci se svojí dceřinou společností, Komerční pojišťovnou, program Vital nabízí ve všech 332 obchodních místech. Díky uvedení programu Vital zlepšila KP během prvního čtvrtletí letošního roku své postavení na trhu životního pojištění a posunula se tak v žebříčku předepsaného životního pojistného z 9. na 5. místo mezi pojišťovnami v České republice.

KB garantuje od 1.6.2003 pro program Vital minimální úrokovou sazbu ve výši 2,5% pro prvních pět let spoření. Kromě toho může klient po splnění zákonných podmínek každý rok uplatnit daňový odpočet až do výše 12.000 korun.

Markéta Dvořáčková
Divize Komunikace