Komerční banka prodává svůj podíl ve společnosti MUZO

Praha, 19.prosince 2003 - Komerční banka a.s. (KB) dnes rozhodla o prodeji 52,6% podílu (49,9% vlastněno přímo a 2,7% prostřednictvím opční smlouvy) ve společnosti MUZO, a.s. (MUZO) společnosti Global Payments Inc. (GP) za kupní cenu 34,7 milionů USD splatnou v hotovosti.

Transakce je výsledkem komplexního procesu řízeného KB, směřujícího k identifikaci silného partnera pro MUZO. Tento proces začal na počátku roku 2003 a v jeho průběhu byly vedeny diskuse s několika společnostmi působícími v daném oboru. Hlavním cílem procesu byla identifikace takového dlouhodobého partnera, který by poskytl MUZO odborné zázemí a rozvinul MUZO v regionálního leadera na trhu zpracování plateb. KB je přesvědčena, že GP splňuje takové požadavky, a že nejenom zlepší kvalitu služeb poskytovaných MUZO, ale díky rozšíření klientské báze také zabezpečí úspory z rozsahu pro všechny klienty MUZO. Toto bude mít pozitivní vliv na kvalitu služeb dodávaných klientům KB a z toho důvodu KB souhlasila, že v rámci transakce bude s MUZO uzavřena tříletá smlouva.

Transakce podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a její dokončení a zobrazení výsledku transakce v účetnictví KB se očekává v prvním čtvrtletí roku 2004.

Komerční banka

Komerční banka patří k nejvýznamnějším bankovním institucím nejen v České republice, ale i v regionu střední a východní Evropy. V říjnu 2001 se Komerční banka stala součástí francouzské finanční skupiny Société Générale. Komerční banka poskytuje klientům komplexní služby v oblasti drobného, podnikového a investičního bankovnictví. Prostřednictvím rozsáhlé sítě 322 obchodních míst a přímého bankovnictví zajišťuje Komerční banka obsluhu jednoho a čtvrt milionu klientů z řad občanů i podniků.