Komerční banka jako první banka v ČR zahájila migraci sítě svých obchodních míst na chipovou technologii

Praha 3.prosince 2002: Komerční banka v letošním roce zahájila přípravnou fázi pro přechod svých platebních karet s magnetickým proužkem na technologii chipových karet dle standardů karetních asociací. Tato změna přinese větší bezpečnost provádění transakcí zejména v části ověřování platební karty a oprávněnosti daného držitele k provedení příslušné transakce.

Přechod na chipovou technologii však nepřinese jen vyšší bezpečnost pro klienta, ale i další rozšíření služeb poskytovaných v rámci platebních karet pro držitele karty, a to zejména v oblasti aktivace různých věrnostních programů v síti obchodníků přijímajících platební karty.

V rámci přípravy na revoluční změnu technologie platebních karet Komerční banka zahájila migraci elektronických zařízení (elektronických pokladen – EFTPOS) v síti svých obchodních míst. Proces nového nastavení všech příslušných zařízení KB by měl být ukončen do konce roku 2003.

Komerční banka zahájí vydávání chipových platebních karet podle mezinárodních standardů EMV v únoru roku 2003.

Marie Růžičková