Kolo pro život

Projekt Kolo pro život přichystal pro cyklisty všech výkonnostních a věkových kategorií stejně jako loni 17 závodů různých stupňů obtížnosti, na celém území České republiky. První závod sedmého ročníku seriálu Kolo pro život se koná v sobotu, 6. 5. 2006 v Plzni, poslední závod seriálu se jede 7.10.2006 v Trutnově. V nabitém programu nebude chybět ani 13. ročník Velké ceny České spořitelny – Pražské schody, exhibiční závod určený výhradně profesionálním závodníkům.

Za šest let se závodů seriálu Kolo pro život aktivně účastnilo přes 65 tisíc vyznavačů horských kol ze všech koutů České republiky.

Na vítěze Finálové hry Kolo pro život letos čeká osobní automobil Toyota Aygo. Právo zúčastnit se mají všichni, kteří dokončí alespoň 3 závody z celého seriálu.

Sportovně založeným zájemcům je určena průběžně bodovaná soutěž Prestige Trophy, která zahrnuje individuální i týmovou soutěž.

Pořadatelé nezapomínají ani na děti. Pro letošní rok je pro ně připravena nová bodovaná soutěž Junior Xtra Trophy. V pěti určených závodech se mohou utkat děti a žáci v 5 různých kategoriích.

„Kolo pro život ale nejsou jenom závody. Vydáváme vlastní časopis, který chodí zdarma 4 krát ročně všem účastníkům. Závodníkům vystavujeme registrační karty, které mohou mimo jiné uplatnit v rámci věrnostního programu. Připravujeme šestidílný televizní seriál Kolo pro život, který poběží každý měsíc na ČT 4 Sport. Kolo pro život je také putovní výstava fotografií Markéty Navrátilové ve vybraných pobočkách České spořitelny a Kooperativy,“ upřesňuje Roman Čermák, ředitel projektu Kolo pro život.

U zrodu projektu Kolo pro život stála v roce 2000 Česká spořitelna. „Kolo pro život je klíčový sportovní projekt České spořitelny, který každoročně přiláká tisíce cyklistů z řad amatérů i profesionálů“, říká Jarmila Plachá, ředitelka odboru korporátního marketingu a sponzoringu a dodává: „Věříme, že stejně jako v uplynulých šesti letech přinese všem účastníkům nádherné sportovní zážitky a radost z pohybu. Projekt Kolo pro život je určen všem věkovým skupinám, neustále se rozšiřuje a motivuje k účasti stále více lidí z řad široké veřejnosti. Jsme velmi rádi, že letos se seriál rozšířil o dětské závody Junior Xtra Trophy, které mají v titulu název speciálního konta pro nejmladší klienty naší banky. Tyto závody si jistě získají svou popularitu u dětí i výjimečným komiksovým designem. Horská kola podporujeme již 13 let, kdy Česká spořitelna stála u počátků profesionálního týmu Česká spořitelna MTB a Velké ceny České spořitelny – Pražské schody.“

Druhým nejvýznamnějším partnerem projektu je Kooperativa, která spolupracovala na projektu Kolo pro život jako hlavní partner již loni. „Můžeme říci, že tato spolupráce velmi dobře funguje a jsme rádi, že jsme se mohli připojit k tak kvalitně připravenému seriálu závodů i letos. I pro letošek platí, že náš slogan „Pojišťovna pro život, jaký je“ ukazuje, že Kooperativa má svou image ke „Kolu pro život“ blízko. Doplnil bych ještě jednu letošní novinku – Kooperativa nabídne všem závodníkům cestovní pojištění Kolumbus – Abonent v období za 400 Kč“, říká Marek Vích, tiskový mluvčí a vedoucí odboru PR pojišťovny Kooperativa.