KOLLER, RODEN, SÁBLÍKOVÁ, KRAJČO A DALŠÍ PODPOŘÍ NEMOCNÉ DĚTI

24 českých osobností z oblasti kultury, sportu a umění se účastní charitativního projektu NADĚJE24. Během 24 hodin zhotovilo 24 českých osobností fotografie s tématem „naděje“. Od každého byla vybrána jedna nejlepší a vznikla tak unikátní galerie 24 fotografií, jež se stanou předmětem veřejné dobročinné dražby. Výtěžek dražby bude poukázán na podporu dětí s poruchou krvetvorby.

Originální a jedinou fotografii s tématem „naděje“ od Jana Kollera, Karla Rodena, Dana Bárty, Jana Saudka, Martiny Sáblíkové, Jiřího Menzela a dalších osobností může mít doma kdokoliv. Dražba 24 fotografií bude totiž zcela veřejná a bude probíhat 24 srpnových dní na adrese www.aukro.cz .

„Nechtěli jsme, aby se aukce fotografií od takto významných osobností českého života stala jen záležitostí několika vyvolených lidí na uzavřeném večírku. Chceme, aby děti s poruchou krvetvorby mohli podpořit všichni a aby všichni měli šanci jednu z takto unikátních fotografií získat“, říká k principu celého projektu Dan Svátek.

Vybrané peníze budou využity prostřednictvím Nadačního fondu Kapka naděje, který nad projektem převzala záštitu. „Smyslem Naděje 24 je získání finančních prostředků pro nemocné děti. Chceme přinést originální způsob, kdy děti s poruchou krvetvorby podpoří nejen známé osobností, ale především široká veřejnost. My všichni bychom měli dát dětem naději,“ doplňuje k projektu další z organizátorů Filip Mareš.

Ve čtvrtek 5. července 2007 se uskuteční vernisáž první poloviny fotografií v rámci golfového turnaje AMSA Golf Grand Prix na hřišti Astoria – Cihelny u Karlových Varů. Vernisáž odstartuje výstavu fotografií v kavárně Freddie´s Club nad bazénem hotelu Thermal a oficiálně také celý projekt. Bude zde představen nový spot Nadačního fondu Kapka naděje, avizující projekt Naděje 24.

Samotná dražba velkoformátových fotografií s vlastnoručním podpisem tvůrců bude probíhat v srpnu 2007 na internetovém dražebním portálu www.aukro.cz (přímý vstup také přes adresu www.nadeje24.cz a www.kapkanadeje.cz ).

Projekt Naděje 24 organizuje společnost Holiday Films. Záštitu nad ním převzal Nadační fond Kapka naděje, koproducentem je společnost SIDOVSKY Management.

POHÁDKA O NADĚJI

Naděje 24 je nadějí pro děti s poruchou krvetvorby. Číslo 24 je spojovacím článkem celého projektu. Během 24 hodin zhotoví 24 českých osobností ze všech sfér společenského života 24 fotografií, z nichž se u každého vybere ta nejlepší, a vznikne galerie 24 fotek. Ty se prostřednictvím dobročinné dražby, trvající 24 dní, stanou majetkem 24 dražitelů.

Nápad vytvořit smysluplný projekt, který pomůže nemocným dětem a zároveň přiměje tvůrce i veřejnost zamyslet se nad smyslem slova „naděje“, měli iniciátoři celé akce Dan Svátek a Filip Mareš již před více než rokem. Oslovili osobnosti, sehnali partnery, získali záštitu Kapky naděje. „Nyní je celá akce na startu a jsme sami zvědaví, kolik prostředků se nám podaří pro děti získat,“ podotkl k projektu Dan Svátek.

„Projekt Naděje 24 se mi od počátku velmi líbil. Děkuji všem osobnostem, které se rozhodly svojí fotografií s tématem naděje podpořit naši charitativní činnost“, vyjádřila svůj dík prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje, paní Vendula Svobodová.

Fotografie budou zhotoveny na čtyřiadvaceti­políčkový film pomocí téměř kultovního fotografického přístroje LOMO Colorsplash, z něhož vznikají fotografie, které nejsou podobné žádným jiným. Fotoaparáty nakonec zůstanou nemocným dětem.

Partneři projektu Naděje 24:
T-Systems, Autosalon Klokočka, SEAT, Czech Computer, Aukro.cz, Dussmann Service

Mediální partner :
Rádio Impuls

Generální partner benefičního večera :
holding SYNOT

Realizační tým: