Klienti zhodnotili díky ESPA-ČS zajištěnému fondu 7 vložené peníze o 16 %

[Tisková zpráva] ESPA-ČS zajištěný fond 7 za dobu svého trvání zhodnotit vložené finanční prostředky klientů o 16 % v absolutním vyjádření. V ročním zhodnocení to představuje výnos 3,013 %, což je s ohledem na vývoj kapitálových trhů v posledních letech velmi atraktivní výnos.

-    zhodnocení 16 % za pět let svého trvání

-    roční zhodnocení 301,3 bazických bodů

Klienti měli peníze vložené ve fondu v období od 1. září 2005 do 31. srpna 2010, poslední srpnový den tak fond ukončil svou činnost. Výnos fondu se odvíjel od kurzu akcií 25 velkých českých i světových firem.

„Fond zcela naplnil své poslání a cíl, tedy ochranu investovaných prostředků. Za dobu trvání fondu si prošly kapitálové trhy poměrně bouřlivým obdobím, první dva roky růstu byly následovány výrazným poklesem a značnou volatilitou. Fond ale prostředky klientů nejen ochránil, ale dokázal je v tomto období v porovnání s výnosy na klasických vkladových produktech velmi zajímavě zhodnotit,“ uvedl Petr Valenta, ředitel odboru řízení produktů finančních trhů České spořitelny.

Strukturované produkty se zajištěním návratnosti investice a s možností podílet na vývoji kapitálových trhů jsou velmi oblíbené. Klient v  nabídce banky nyní najdou zajímavé produkty blízké zajištěným fondům – prémiové vklady, jejichž výnos je odvozen od vývoje akcií, komodit, měn či úrokových sazeb.

Informace o produktech, službách a možnostech investování do podílových fondů získají klienti v pobočkách České spořitelny nebo na bezplatné informační lince 800 207 207.