Klienti upřednostňují jednoduchost - Mobilní marketing v LBBW

[Tisková zpráva] LBBW Bank CZ poprvé zařadila do svých marketingových aktivit mobilní marketing. V letní kampani na podporu hypoték byly využity tři formáty – bannery na mobilním portálu o2mobil, SMS zprávy s proklikem na wap landing page a SMS zprávy s odpovědním heslem.

Kampaň na podporu speciální nabídky hypoték na bydlení probíhala v červnu a červenci. Vedle klasických tištěných a internetových médií zahrnovala rovněž i mobilní marketing pro SMART telefony jak u soukromé klientely, tak u firemních zákazníků O2.

„Z vybraných formátů mobilního marketingu se jako nejefektivnější médium ukázaly být SMS s odpovědním heslem. Pro klienty je to nejjednodušší metoda, jak získat nebo si vyžádat bližší informace k hypotékám. Pokud oslovený recipient odpověděl na SMS slovem „OK“, kontaktovali jsme ho do 24 hodin. U ostatních možností mobilního marketingu byl proces zkomplikován nutností vyplnit kontaktní on-line formulář, což, jak jsme si ověřili, už klienty zatěžuje,“ hodnotí kampaň Martina Lambert, ředitelka marketingu a komunikace LBBW Bank CZ. LBBW Bank považuje kampaň za úspěšnou a chystá se možnosti mobilního marketingu využít i v budoucnu.