Krupobití - klienti UNIQA byli varováni předem prostřednictvím SMS nebo e-mailu

[Tisková zpráva] Klienti UNIQA pojišťovny, kteří uzavřeli během posledního roku pojištění nemovitosti, domácnosti nebo vozidla u UNIQA pojišťovny, mohou být v případě zájmu zaregistrování do zcela exkluzivní služby MeteoUNIQA – systému včasného varování před blížící se extrémní nepřízní počasí, například právě krupobitím, a to nikoli globálně v ČR, nýbrž zcela přesně pro předem zadané PSČ.

Tak se tomu stalo i minulou neděli, kdy během několika hodin – podle postupujícího bouřkového systému – bylo na e-mailové adresy a mobily klientů odesláno více než 20.000 varovných zpráv, které přesně vymezovaly druh výkyvu počasí a čas, kdy příslušné PSČ klienta zasáhne.

Zpráva SMS měla například tento formát:

MeteoUNIQA: přes Vas region se prezene bourka s privalovym destem, kroupami a narazy vetru. Platí pro PSC 130 00, 15.08. 21:42 – 15.08. 23:15

Tato zpráva přišla klientům stejného PSČ v 19:57, což jim přineslo „náskok“ na přípravu 1:45 hodiny.

Mnozí klienti následně informovali, že zpráva jim pomohla zachránit majetek i zdraví, protože stihli:

– přeparkovat auto do garáže

– sklidili prádlo ze šňůry

– zavřeli střešní okna

– uklidili zahradní nábytek

– informovali rovněž rodinu, sousedy

– odložili plánovanou cestu na příznivější dobu.

Exkluzivní servis MeteoUNIQA neposkytuje žádná jiná pojišťovna na trhu. UNIQA ji bezplatně přidává klientům v majetkovém pojištění a autopojištění od 01.07.2009. Byla zavedena ve spolupráci s evropskou meteorologickou firmou UBIMET. Za tu dobu se již bylo rozesláno na 260.000 jedno­tlivých varování.