Klienti Stavební spořitelny České spořitelny vyhráli v Milionové soutěži s buřinkou dva miliony. Dalších pět set výherců získalo pamětní zlatou minci.

Stavební spořitelna České spořitelny blahopřeje dvěma výhercům milionových výher, kteří se zúčastnili prvního kola Milionové soutěže s buřinkou. V prvním kole soutěže se jimi stali paní Marie Vyhnálková z Moravské Nové Vsi a pan Svatopluk Staniek z Dolní Lutyně. Vylosováno bylo rovněž 500 výherců pamětní zlaté mince.

Prvního kola Milionové soutěže s buřinkou se od 1. října do 9. listopadu 2003 zúčastnilo téměř 43 000 soutěžících, respektive tolik klientů uzavřelo novou smlouvu o stavebním spoření. Mezi soutěžícími převažují ženy, které uzavřely více než 22 000 smluv, o téměř 1500 smluv více než muži. Téměř 40 % klientů z celkového počtu smluv uzavřených v tomto období bylo ve věku do 30 let. Nejstaršímu soutěžícímu je 93 let, nejmladší účastnicí je holčička z Valašského Meziříčí, která se stala klientkou buřinky pouhé tři dny po svém narození.

Blahopřát k výhře, zvláště když je v řádu milionů, je vždy příjemné. Máme však radost i z velkého ohlasu soutěže a z toho, že mnoho mladých klientů spojuje financování svého budoucího bydlení právě s buřinkou, sdělil Jiří Plíšek, předseda představenstva a generální ředitel Stavební spořitelny České spořitelny. Věřím, že do druhého kola soutěže vstoupí ještě více klientů, dodal.

Stavební spořitelna České spořitelny zahájila Milionovou soutěž s buřinkou 1. října 2003. Hlavní výhrou je čtyřikrát jeden milion korun pro čtyři výherce, tisíc výherců obdrží pamětní zlatou minci a ostatní účastníci vyhrají finanční prémii 500 korun.

Dvoukolové soutěže se zúčastní ten, kdo uzavře smlouvu o stavebním spoření s minimální cílovou částkou 100 000 Kč u Stavební spořitelny České spořitelny v termínu do 19.12.2003 (včetně) a zaplatí úhradu za uzavření smlouvy o stavebním spoření nejpozději ke dni vyhodnocení prvního nebo druhého kola.

První kolo soutěže proběhlo od 1.10. do 9.11. 2003, druhé kolo končí 19.12. 2003. Také v druhém kole budou vylosováni dva výherci hlavní ceny, kterou představuje finanční prémie 1 000 000 Kč a 500 budoucích majitelů pamětní zlaté mince. Všichni ostatní účastníci soutěže vyhrají prémii k předepsané úhradě za uzavření smlouvy o překlenovacím úvěru ve výši 500 Kč.

Stavební spořitelna České spořitelny zveřejnila jména výherců 1. kola soutěže na výherní listině, která je k dispozici v poradenských kancelářích Stavební spořitelny České spořitelny a na internetové adrese www.burinka.cz.

Zdenka Blechová
public relations
Stavební spořitelna České spořitelny, a. s.