Klienti Penzijního fondu České pojišťovny ušetřili miliony na daních

Praha, 18. února 2003

Právě končící období podávání daňových přiznání nebývá pro mnohé občany tím nejpříjemnějším. Neplatí to však pro 35 tisíc klientů Penzijního fondu České pojišťovny (PFČP), kterým fond rozeslal potvrzení o zaplacení jejich příspěvků na penzijní připojištění, které si tak mohou odečíst od základu daně z příjmu za rok 2002. A nejedná se o částku malou, celkem tito klienti PFČP odepíší z daní 258 milionů Kč.
Daňových úlev mohou účastníci penzijního připojištění využívat již třetím rokem. PFČP zasílá daňová potvrzení automaticky všem svým klientům, kteří uložili na svůj účet za kalendářní rok více než 6 000 Kč. Fond navíc v závěru minulého roku opět nabídl svým klientům nadstandardní službu s cílem maximálního využití daňových odpočtů.
Ing. Tomáš Matoušek, výkonný ředitel PFČP, upřesňuje: „Klientům jsme aktivně spočítali stav jejich účtů a individuálně jsme je informovali o tom, že v případě doplacení konkrétní částky mohou získat maximální daňový efekt. Navíc jsme jim usnadnili a zjednodušili administrativní stránku věci, což pro ně znamenalo především významnou úsporu času. O pozitivním ohlasu této služby svědčí fakt, že oproti minulému roku jsme odeslali o 13 tisíc daňových potvrzení více. V případě, že bychom vzali do úvahy výši průměrného platu v ČR, pak by všichni tito naši klienti ušetřili na daních minimálně
52 milionů Kč, které tak mohou použít dle vlastního přání.“

Penzijní fond České pojišťovny, a.s., (PFČP) se od svého založení v roce 1994 řadí k finančně nejsilnějším a nejstabilnějším fondům v České republice. Zakladatelem a jediným akcionářem je Česká pojišťovna a.s. (ČP), fond tedy zůstává v českém vlastnictví a přísluší k jedné z nejvýznamnějších skupin na českém finančním trhu. Rozsáhlou sítí pracovišť a finančních poradců PFČP a ČP je zaručen nadstandardní a snadno dostupný servis po celém území ČR. Vedení PFČP se aktivně zapojuje a významně podílí na činnosti Asociace penzijních fondů.