Klienti GE Capital Bank si mohou pojistit splátky Expres půjčky

GE Capital Bank nabízí na českém trhu ojedinělou možnost pojistit si splátky půjčky pro případ nemoci, invalidity, úmrtí či ztráty zaměstnání

31. ledna 2002

GE Capital Bank nabízí od konce ledna klientům pojištění splátek Expres půjčky pro případ nemoci, invalidity, úmrtí či ztráty zaměstnání. Současně s podpisem úvěrové smlouvy může klient uzavřít přímo na obchodním místě GE Capital Bank i pojistku.

„Ze zkušeností GE Capital Bank vyplývá, že jednou z významných překážek při rozhodování klientů, zda si vzít spotřebitelský úvěr, je obava z nepředvídatelných životních situací, které by mohly zabránit splácení půjčky. Rozhodli jsme se proto klientům vyjít vstříc a odstranit jejich obavy nabídkou pojištění. Jde o ojedinělý produkt na českém bankovním trhu,“ řekl Jan Grosman, manažer Expres půjčky GE Capital Bank.

Klienti GE Capital Bank mohou uzavřít přímo na obchodních místech banky současně se smlouvou o Expres půjčce i smlouvu s pojišťovnou. Pojištění poskytuje GE Capital Bank ve spolupráci s renomovanou francouzskou pojišťovnou Cardif Pro Vita patřící do finanční skupiny BNP Paribas. Klient je pojištěn od data čerpání úvěru až do jeho splacení. Podstatné je, že tímto pojištěním není podmíněno poskytnutí půjčky.

Zájemci si mohou zvolit mezi dvěma typy pojištění, která kryjí následující rizika:

A) pojištění splátek v případě pracovní neschopnosti, plné a trvalé invalidity a úmrtí,
B) pojištění splátek v případě pracovní neschopnosti, plné a trvalé invalidity, úmrtí a pojištění pro případ ztráty zaměstnání.

Výhodou pro klienty je nejen široké pojistné krytí, snadné získání pojištění, ale i jeho příznivá cena. U půjčky do 65 tis. Kč činí výše měsíčního pojistného v případě pojištění A 50 Kč a u pojištění B 98 Kč. U půjčky od 66 do 150 tis. Kč je měsíční pojistné u pojištění A 85 Kč a u pojištění B 175 Kč.

Při ztrátě zaměstnání a dlouhodobé pracovní neschopnosti hradí pojišťovna Cardif Pro Vita klientovi měsíční splátky úvěru, v případě trvalé invalidity nebo úmrtí poskytne pojišťovna plnění ve zbytku úvěru.

Expres půjčka je poskytována bez požadavku ručitele nebo zajištění. Banka rovněž nijak neomezuje použití peněžních prostředků – není stanoven účel, pro který klient musí poskytnutou hotovost použít. Způsob využití peněz záleží pouze na klientovi. GE Capital Bank poskytuje půjčku Expres od 30 tisíc Kč do 150 tisíc Kč. Klient si může zvolit dobu splatnosti 24, 30, 40, 50 a 60 měsíců.

Pokud klient zažádá o půjčku na obchodním místě GE Capital Bank, je rozhodnutí o předběžném schválení žádosti o Expres půjčku učiněno obratem po podání žádosti. Pokud má klient již založen běžný účet u banky s požadovanou historií, je s ním do jedné hodiny uzavřena smlouva o úvěru a nejpozději do druhého dne jsou prostředky převedeny na jeho běžný účet.

Expres půjčka je nabízena i zájemcům, kteří nemají požadovanou historii běžného účtu v bance. V případě žádosti nového klienta bez historie v GE Capital Bank následuje po předběžném schválení žádosti ověřování údajů klienta. Po úspěšném ověření údajů (ve dvou následujících pracovních dnech) je půjčka vyřízena a peněžní prostředky převedeny na běžný účet do druhého dne.

Zájemci o spotřebitelský úvěr mohou půjčku získat i pomocí internetu. – www.EXPRESPUJCKA.cz.

GE Capital Bank se počátkem roku rozhodla zareagovat na pokles sazeb na bankovním trhu a od 1. ledna výrazně snížila úročení Expres půjčky. Všichni klienti, kterým je Expres půjčka poskytnuta, získají úročení 16,9 % p. a. a to bez ohledu na objem úvěru a dobu jeho splatnosti.