Klienti eBanky mohou spravovat svůj účet až v deseti měnách

Praha 22.9. 2004 – eBanka nyní nově nabízí vedení až 10 měn v rámci standardní nabídky Osobního nebo Firemního účtu. Nově mohou klienti provádět bezhotovostní transakce v dalších třech měnách, a to v kanadských dolarech (CAD), japonských jenech (JPY) a maďarských forintech (HUF). Dosud mohli klienti eBanky pro své hotovostní i bezhotovostní transakce využít sedmi měn, kromě české koruny (CZK) i slovenské koruny (SKK), eura (EUR), amerického dolaru (USD), britské libry (GBP), švýcarského franku (CHF) a polského zlotého (PLN).

eBanka, na rozdíl od ostatních finančních ústavů, nabízí vedení všech měn pod jedním číslem účtu. Klienti si mohou jakoukoli z deseti měn aktivovat a posléze si už jen zvolí, ve které měně si přejí uskutečnit transakci. Ušetří tak peníze za poplatky, protože nemusí vést pro každou měnu zvláštní účet. Další výhodou je prevence před nechtěnými konverzemi měn, v případě, že na účet vedený např. v českých korunách jakožto hlavní měně přijde platba v jiné měně. Ve všech měnách na Osobním či Firemním účtu je možné zakládat i termínované vklady.

Osobní i Firemní účet u eBanky, včetně všech cizoměnových transakcí, je možné obsluhovat v plném rozsahu z pohodlí domova či kanceláře pomocí internetu, přes mobil nebo pomocí pevné linky a telefonního bankéře.

eBanka je univerzální banka pro fyzické osoby i malé a střední firmy. Na 146 obchodních místech nabízí ucelené portfolio finančních produktů. Je členem finanční skupiny České pojišťovny (přes 99,7 % akcií drží v eBance právě Česká pojišťovna), nejsilnější finanční skupiny v ČR.