Klienti ČSOB Penzijních fondů získají za rok 2005 vyšší reálný výnos než rok za rok 2004

DODATEK K TISKOVÉ ZPRÁVĚ ze dne 18. května 2006

Na základě titulku zprávy ČTK o tom, že „Penzijní fondy skupiny ČSOB snížily výnosy“, bychom rádi upozornili na to, že klienti ČSOB PF naopak oproti loňskému roku na zhodnocení fondů více vydělají. Formálně sice čísla hovořící o zhodnocení fondů poklesla: za rok 2004 připsal ČSOB Penzijní fond Progres klientům 5, 3 % a ČSOB Penzijní fond Stabilita 4, 3 %. Zhodnocení, které oba fondy připíší za rok 2005 svým klientům letos jsou však oproti ostatnímu trhu vysoká a zejména u fondu Progres lze očekávat, že bude opět vůbec nejvyšší.

To, že fondy spravují aktiva velmi dobře a že jejich výsledek za rok 2005 není nižší, ale naopak výborný, dokazuje skutečnost, že reálný výnos obou fondů je dokonce o 0,3 % vyšší než za rok 2004.

ČSOB Penzijní fond Progres zhodnotil vklady účastníků penzijního připojištění za rok 2005 ve výši 5 % a ČSOB Penzijní fond Stabilita dosáhl průměrného zhodnocení vložených prostředků 4 %. Oba fondy potvrdily vysokou výkonnost z předchozích let. ČSOB PF Progres dosáhl vůbec nejvyššího zhodnocení na trhu již v roce 2003 a 2004.