Klienti České spořitelny vykoupili v rekordním čase dva zajištěné fondy za 700 mil. Kč

Klienti České spořitelny vykoupili emise ESPA-ČS Zajištěného fondu 4 a ESPA-ČS Zajištěného fondu 5. Stalo se tak dva týdny před koncem upisovacího období, které bylo stanoveno v období od 11. dubna 2005 do 31. května 2005. Fondy byly emitovány v objemech 200 mil. Kč u ESPA-ČS zajištěného fondu 4 a 500 mil. Kč zajištěného fondu 5.

Jsme velmi potěšeni zájmem investorů o ESPA-ČS Zajištěné fondy. Ukazuje se, že kombinace zajištěné návratnosti investice a možnosti vyššího výnosu je pro naše klienty velmi atraktivní. Zároveň se nám i potvrdila skutečnost, že český trh je vázán spíše na konzervativnější investice, čímž zajištěné fondy jsou, řekl Martin Burda, ředitel úseku Investiční produkty České spořitelny.

V tuto chvíli již připravujeme emisi dalších dvou zajištěných fondů, které budou v nabídce České spořitelny od poloviny července. Po jejich vyprodání budou samozřejmě následovat další emise. Zajištěné fondy jsou významnou součástí nabídky České spořitelny v oblasti investičních produktů, dodal.

Česká spořitelna připravila ESPA-ČS zajištěné fondy 4 a 5 ve spolupráci s Erste-Sparinvest. ESPA-ČS zajištěný fond 4 se vyznačoval vysokým podílem na růstu průměru akciového indexu a konzervativnější ESPA-ČS zajištěný fond 5 vysokým zajištěným výnosem. Nové fondy byly v prodeji od 11. dubna do 27. května 2005 na pobočkách České spořitelny.

Česká spořitelna nevybírala po celé upisovací období vstupní poplatek.

Klára Gajdušková
tisková mluvčí České spořitelny, a.s.