Klienti České spořitelny mohou platit jednoduše složenky přes bankomat

Od 1. prosince 2004 mohou klienti České spořitelny zadávat jednorázové platební příkazy přes bankomaty ČS. Tato služba je určena všem klientům, kteří vlastní debetní platební kartu ke sporožirovému účtu. Služba bude postupně zprovozněna na zhruba 370 bankomatech ČS.

Zadávání platebních příkazů přes bankomat je jednoznačně dalším krokem k usnadnění bankovních služeb a přispěje k většímu komfortu našim klientů. Jde o první službu tohoto druhu v České republice a věříme, že ji naši klienti uvítají, uvedl Aleš Mamica, ředitel úseku Přímé bankovnictví.

Bankomaty ČS umožňující finanční transakce budou označeny speciální samolepkou. Klienti jednoduše po vložení debetní platební karty do bankomatu zvolí na obrazovce funkci Příkaz k úhradě a dále postupují dle instrukcí. Datum splatnosti platebního příkazu si mohou stanovit až třicet dnů od aktuálního data zadání příkazu. Po zadání příkazu klienti obdrží potvrzenku o provedené transakci. Poplatek za tuto transakci je 5 Kč.

Česká spořitelna, která provozuje zhruba 1070 bankomatů a zaujímá tak 40% podíl na trhu v ČR, neustále rozšiřuje jejich služby. Bankomaty České spořitelny poskytují nejen informace o zůstatku na účtu klienta nebo o počtu nasbíraných bodů v Bonus programu za platby kartou, ale také umožňují finanční transakce jako výběr hotovosti, dobíjení kreditu mobilních telefonů a nově i zadávání jednorázových platebních příkazů.

Klára Gajdušková,
České spořitelny, a.s.