Klienti České spořitelny mají odhad nemovitosti zdarma

Od 1. března 2008 nabízí Česká spořitelna všem klientům, kteří si sjednají hypoteční úvěr, odhad nemovitosti zdarma. U hypotečních úvěrů na koupi rodinného domu jde o úsporu až 7 000 Kč, při nákupu bytové jednotky až 5 000 Kč.

Odhad nemovitosti je, společně s předložením dokladu o příjmech klienta, jedním ze základních dokumentů pro vyřízení hypotečního úvěru. Odhad provádí smluvní znalec České spořitelny – od klienta si vyžádá dokumenty, které jsou pro danou nemovitost unikátní a nejsou veřejně přístupné, Česká spořitelna zdarma svým hypotečním klientům zajistí výpis z katastru nemovitostí. Cena odhadu závisí na typu nemovitosti a je smluvně sjednána mezi klientem a odhadcem. Cenu, kterou klient zaplatil za odhad, poradce odečte od vstupního poplatku za hypotéku. Nabídka České spořitelny platí do odvolání.

Hypoteční úvěry jsou velmi využívaným prostředkem k financování bydlení. V roce 2007 si klienti do České spořitelny nejčastěji chodili pro 1,7 mil. Kč a nejčastěji volili 25letou splatnost úvěru s pětiletou fixací úrokové sazby. Česká spořitelna je největším poskytovatelem hypotečních úvěrů v ČR – loni financovala více než 29 000 privátních hypoték v objemu 45,4 mld. Kč. Na letošní jaro chystá Česká spořitelna pro klienty v oblasti hypoték řadu novinek.