Klienti České spořitelny mají již více než 600 000 kreditních karet

Česká spořitelna vydala na začátku tohoto týdne svou 600tisícou kreditní kartu, v meziročním srovnání jde o 40% nárůst. Česká spořitelna je největším vydavatelem platebních karet v ČR. Z celkového počtu více než 3,2 mil. vydaných platebních karet České spořitelny představují kreditní karty téměř jednu pětinu. To tvoří 50% podíl trhu v České republice.

Kreditní karty jsou v České republice sice relativně mladým produktem, ale mezi klienty rychle získávají na oblibě. První kreditní karty začala Česká spořitelna vydávat v roce 2002, jejich počet se za posledních 5 let zdvacetinásobil. Dnes je možné jednoduše požádat o kreditní kartu i přes internet a klienti si mohou ke každé kartě sjednat také dodatkovou kreditní kartu.

Se zvyšujícím zájmem o kreditním karty roste také nabídka a rozsah poskytovaných služeb. Díky přechodu na čipovou technologii a vzhledem k tomu, že Česká spořitelna odpovídá při zneužití karty za transakce nad 4 500 Kč bez použití PIN, je i placení kreditními kartami ještě bezpečnější. Také majitelé kreditních karet si navíc mohou změnit PIN ke kartě, a to kdykoli, nejpozději však dva měsíce před ukončením platnosti karty.

Kreditní karty MasterCard a Visa Classic, stejně jako karty debetní, svým držitelům nabízí slevový program Partner, díky kterému získají slevy za nákupy u smluvních obchodníků. Po registraci se také mohou stát členy věrnostního Bonus programu (včetně karty Visa Electron) a sbírat tak body za bezhotovostní platby či dobíjení kreditu mobilního telefonu. Body pak mohou proměnit za zajímavé „dárky“ z katalogu. Kromě bodů do Bonus programu majitelé kreditních karet dobře využívají ve svůj prospěch bezúročné období.