Klienti Buřinky nebudou platit úhradu za poskytnutí úvěru

Stavební spořitelna České spořitelny (SSČS) mimořádně zvýhodní klienty, kteří se rozhodnou využít k financování svého bydlení její úvěry. Klientům, kteří od 1. února 2008 až do 31. března 2008 uzavřou smlouvu o úvěru, poskytne Buřinka úvěr bez úhrady za uzavření úvěrové smlouvy. Klienti tak mohou ušetřit až 9 500 Kč (úhrada za uzavření úvěrové smlouvy činí 1 % z výše úvěru, maximálně 9 500 Kč).

SSČS naplňuje dlouhodobý trend zvyšování dostupnosti úvěrů. Opakovaně poskytuje úvěry bez úhrady za uzavření úvěrové smlouvy. Již v roce 2006 SSČS zjednodušila nabídku překlenovacích úvěrů, nepožaduje u nich počáteční vklad nebo naspořenou částku, prodloužila dobu splatnosti až na 28 let. V roce 2007 uvedla na trh úvěr HYPO TREND, který má variabilní úrokovou sazbu s tříletou garancí. Úvěry mohou klienti splatit kdykoli a bez sankcí.

SSČS poskytla v roce 2007 více než 40 000 úvěrů v objemu téměř 15 miliard Kč, což představuje meziročně nárůst téměř 70 %.