Klíčový plán zlepšil za poslední rok rozložení investic o 5 %

O bezplatné poradenství ČSOB Klíčový plán projevilo doposud zájem již více než 90 tisíc zájemců. Klíčový plán představuje komplexní poradenství, které poskytuje objektivní pohled na osobní rozpočet, navrhuje klientovi možnosti, jak zlepšit výnos volných peněz, a metodu, jak osobní finance lépe plánovat s využitím dostupných daňových i jiných zvýhodnění.

Dosavadní téměř tříleté zkušenosti s Klíčovým plánem ukazují, že české domácnosti by své peníze mohly zhodnocovat až třikrát lépe než dosud, říká Jaromír Sladkovský, ředitel marketingu ČSOB. Jen míra kvality rozložení úspor českých domácností, které v posledním roce daly na rady ČSOB v oblasti osobního či rodinného finančního plánování, se podle statistik Klíčového plánu zlepšila o pět procentních bodů.

V porovnání jednotlivých příjmových skupin nejlépe umisťují své prostředky lidé s příjmem 10 – 20 tisíc korun. Naopak nejhůře hospodaří s penězi lidé s příjmem nad 50 tisíc Kč. Zřejmě nepřekvapí, že nejvíce lidí, kteří se přišli poradit do ČSOB, využívá stavební spoření (více než 80 %), druhým nejoblíbenějším produktem je penzijní připojištění, které využívá každý druhý zájemce o Klíčový plán. Z fondů jsou nejčastější investice do fondů peněžního trhu, hned za nimi jsou pak zajištěné fondy.

ČSOB Klíčový plán, bezplatné poradenství k lepšímu rozložení úspor a investic, je dostupný ve všech pobočkách ČSOB. Pracovníci banky zájemcům navrhnou optimální rozložení jejich financí. V rámci Klíčového plánu jim doporučí produkty jejichž vhodnou kombinací mohou dosáhnout výrazné úspory nebo naopak maximálního zhodnocení.

Pavel Hejzlar
firemní komunikace ČSOB