KB OPĚT SNÍŽILA ÚROKOVÉ SAZBY HYPOTÉK

S platností ode dneška snížila Komerční banka (KB) úročení všech svých hypotečních úvěrů. Hypotéku Klasik s fixací na pět let klient nově získá až o 0,37 procentního bodu levněji než v minulém období, její úroková sazba začíná na 3,99 procenta proti původním 4,36 procenta p.a. U hypotéky Plus s fixací na pět let došlo ke snížení ze 4,55 procenta na 4,20 procenta (- 0,35).

Snažíme se vycházet vstříc stále se zvyšující poptávce po hypotečních úvěrech a uspokojit potřeby klientů spojené s bydlením. Díky snížení se nám podařilo zatraktivnit i hypotéku Plus, která pokrývá až 100 procent potřebné částky a jejíž stávající úroková sazba se dále přiblížila sazbám hypotéky Klasik. Při takovém kroku, jako je snižování úrokových sazeb, je třeba zohlednit vývoj sazeb na mezibankovním trhu a další dlouhodobé faktory, které mají vliv na cenu zdrojů, vysvětlil Petr Slabý, náměstek pro marketing.

Klient může žádat o hypoteční úvěr jak v některé z 337 poboček KB, tak i přímo v 91 speciali­zovaných hypotečních centrech po celé ČR. Výhodou je rychlost vyřízení žádosti, a to do sedmi pracovních dnů (od okamžiku odevzdání kompletní dokumentace), a možnost čerpat hypoteční úvěr již na základě katastrálním úřadem potvrzeného návrhu na vklad zástavního práva. KB také umožňuje sčítat při žádosti o hypotéku příjmy více osob. Například příjmy mladých manželů mohou posílit i rodiče některého z nich, celkem tedy dvě domácnosti. Hypoteční úvěr KB nemusí sloužit jen k pořízení nemovitosti určené k trvalému bydlení, ale může být za stejných podmínek využit ke koupi pozemku, ke koupi nebo výstavbě garáže, chaty či jiné nemovitosti. Navíc, KB nabízí jako jedna z mála bank hypoteční úvěr i na získání družstevního bytu – převod členských práv a povinností – za standardních podmínek, to je za nejnižší možné úrokové sazby.

Minimální úrokové sazby KB pro všechny nabízené doby fixací platné od 7.4. 2005 jsou uvedeny v následující tabulce:

HÚ KLASIK
HÚ KLASIK /délka fixace (roky) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 15
ÚS platná do 6.4.2005 2,99% 3,48% 3,89% 4,14% 4,36% 4,55% 4,70% 4,82% 4,93% 5,01% 5,01%
ÚS platná od 7.4.2005 2,99% 3,38% 3,69% 3,89% 3,99% 4,35% 4,50% 4,62% 4,73% 4,81% 4,81%
HÚ PLUS
HÚ PLUS / délka fixace (roky) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 15
ÚS platná do 6.4.2005 3,19% 3,68% 4,09% 4,34% 4,55% 4,72% 4,86% 4,98% 5,08% 5,15% 5,15%
ÚS platná od 7.4.2005 2,99% 3,48% 3,99% 4,24% 4,20% 4,52% 4,66% 4,78% 4,88% 4,95% 4,95%

Marie Petrovová
Tisková mluvčí KB