Hlavní navigace

KB opět snížila úrokové sazby hypoték

V Praze 2. prosince 2004 - S platností od dnešního dne snížila Komerční banka (KB) úročení všech svých hypotečních úvěrů v průměru o 19 basických bodů. Hypotéku Klasik s fixací na pět let klient nově získá až o 0,23 procentního bodu levněji než v minulém období, její úroková sazba začíná na 4,46 procenta proti původním 4,69 procenta p.a. U hypotéky Plus s fixací na pět let došlo ke snížení z 4,82 procenta na 4,65 procenta (0,17).

Snažíme se vycházet vstříc stále se zvyšující poptávce po hypotečních úvěrech a uspokojit potřeby klientů spojené s bydlením. Díky snížení se nám podařilo zatraktivnit i hypotéku Plus, která pokrývá až 100 procent ceny nemovitosti a jejíž stávají úroková sazba se pohybuje na úrovni hypotéky Klasik před tímto snížením. Při takovém kroku jako je snižování úrokových sazeb je třeba zohlednit vývoj sazeb na mezibankovním trhu a další dlouhodobé faktory, které mají vliv na cenu zdrojů, vysvětlil Petr Slabý, náměstek pro marketing.

Klient může žádat o hypoteční úvěr jak v některé z 335 poboček KB, tak i přímo v 91 speciali­zovaných hypotečních centrech po celé ČR. Výhodou je rychlost vyřízení žádosti, a to do sedmi pracovních dnů (od okamžiku odevzdání kompletní dokumentace), a možnost čerpat hypoteční úvěr již na základě katastrálním úřadem potvrzeného návrhu na vklad zástavního práva. KB také umožňuje sčítat při žádosti o hypotéku příjmy více osob. Například příjmy mladých manželů mohou posílit i rodiče některého z nich, celkem tedy dvě domácnosti. Hypoteční úvěr KB nemusí sloužit jen k pořízení nemovitosti určené k trvalému bydlení, ale může být za stejných podmínek využit ke koupi pozemku, ke koupi nebo výstavbě garáže, chaty či jiné nemovitosti. Navíc, KB nabízí jako jedna z mála bank hypoteční úvěr i na získání družstevního bytu – převod členských práv a povinností – za standardních podmínek, to je za nejnižší možné úrokové sazby.

Minimální úrokové sazby KB pro všechny nabízené doby fixací platné od 2.12. 2004 jsou uvedeny v následující tabulce:

Minimální úrokové sazby hypoték KB
Délka fixace 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 15
Hypoteční úvěr Klasik, úroková sazba v % 3,19 (3,47)* 3,58 (3,89) 3,99 (4,27) 4,24 (4,49) 4,46 (4,69) 4,65 (4,85) 4,80 (4,99) 4,92 (5,10) 5,03 (5,19) 5,11 (5,26) 5,11 (5,26)
Hypoteční úvěr Plus, úroková sazba v % 3,39 (3,47)* 3,78 (3,95) 4,19 (4,35) 4,44 (4,61) 4,65 (4,82) 4,82 (4,99) 4,96 (5,13) 5,08 (5,24) 5,18 (5,32) 5,25 (5,39) 5,25 (5,39)

* předešlé úrokové sazby, které byly platné od 18.10. do 1.12. 2004

Marie Petrovová
Tisková mluvčí KB

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).