Komerční banka nabízí nově zvýhodněné úvěry pro malé a střední podniky ze zdrojů Evropské investiční banky

Evropská investiční banka (dále EIB) připravila jako součást boje proti hospodářské krizi nový program pro malé a střední podniky. Díky nedávno uzavřené smlouvě může Komerční banka tyto výhodné úvěry nabídnout také českým firmám a podnikatelům, kteří zaměstnávají méně než 250 zaměstnanců.

Získání zvýhodněného úvěru je pro malé a střední podniky velmi jednoduché. Klient jedná pouze s Komerční bankou, která vyřídí veškeré formality a zajistí účast klienta v programu. Klient podepisuje běžnou úvěrovou smlouvu, ve které je navíc informován o podmínkách programu EIB. Zároveň je klientovi v rámci programu snížena úroková sazba používaná Komerční bankou pro daný typ, výši a splatnost úvěru o 0,35 % p. a.

Do programu Evropské investiční banky je možné zahrnout úvěry, které slouží k financování rozvojových projektů malých a středních podnikatelů. Podporovány jsou veškeré investice související s pořízením hmotného majetku (s výjimkou pozemků) a investice do nehmotného majetku (např. plánování a finanční náklady během výstavby, náklady na výzkum a vývoj, budování distribuční sítě na domácím či jiném trhu v Evropské unii apod.).

Zdroje programu EIB jsou omezené, v Komerční bance mohou získat malé a střední podniky v České republice úvěry v celkové výši 570 milionů korun. Informace o veškerých podmínkách a omezeních poskytnou zájemcům firemní bankovní poradci KB.

Více informací lze získat také na internetových stránkách www.eupoint.cz.