KB nabízí hypotéku na 100% ceny nemovitosti!

Praha, 16. ledna 2003 – Komerční banka rozšiřuje stávající nabídku hypotečních úvěrů o hypotéku, se kterou lze financovat celých 100% ceny kupované nemovitosti. Nová hypotéka je určena všem, kteří si chtějí pořídit rodinný dům nebo byt pro vlastní bydlení a nemají naspořené prostředky.

„Konkurenční výhodou nově nabízené hypotéky, je především fakt, že zájemce o ni nebudou bankou nijak znevýhodněni,“ uvedl místopředseda představenstva Guy Poupet. „V praxi to znamená, že zájemcům nabídneme úvěr za stejných podmínek, jako by žádali o hypotéku do 90% nemovitosti. Neklademe zvýšené nároky na příjem klienta a nestanovujeme žádné omezující podmínky, např. dobu platnosti úrokové sazby apod.,“ dodal Poupet.

Hypotéku na 100% ceny nemovitosti lze získat v minimální výši 200.000 Kč, maximální výše úvěru je limitována pouze schopností klienta úvěr splácet a hodnotou nabízeného zajištění. Maximální doba splatnosti je 30 let, přičemž lze úvěr splatit předčasně, a to kdykoliv a bez jakýchkoliv sankcí. Úroková sazba může být v současné době stanovena již od 5,00 % p.a. (pro platnost sazby 1 rok), v rámci hypotečního balíčku pak od 3,15 % p.a. (pro splatnosti 1 rok). Součástí zmíněného balíčku je běžný účet, uzavření životního pojištění a pojištění nemovitosti u Komerční pojišťovny. Jestliže má klient pojištění již sjednáno u jiné pojišťovny než u Komerční pojišťovny, KB může toto pojištění akceptovat.

V oblasti hypotéčních úvěrů si Komerční banka stabilně drží 2. – 3. místo. V roce 2002 poskytla KB 5.219 občanských hypoték, což v meziročním srovnání znamená nárůst o 47%. Celkově tak ke konci prosince 2002 poskytla KB 15.699 hypotéčních úvěrů o objemu 17,9 mld. Kč.

Marie Růžičková
tisková mluvčí KB