KB EU POINT pomohl letos klientům s projekty s dotací z fondů EU v objemu přesahujícím 5 mld. Kč

V Praze 19. června 2008 – Koncept KB EU POINT, soubor komplexních poradenských služeb pro zájemce o dotace ze strukturálních fondů EU, evidoval ke konci května letošního roku 1371 projednaných obchodních případů. Přibližně 60 % případů je ve fázi poskytování konzultací klientům, v ostatních případech pokračuje spolupráce jednáním o spolufinancování ze strany KB.

Paralelně s poradenstvím mohou v rámci speciálního úvěrového programu Ponte II získat zájemci o dotace finanční prostředky na předfinancování a spolufinancování dotace. Komerční banka do konce května letošního roku podepsala se žadateli o evropské dotace úvěrové smlouvy v hodnotě přesahující 5 miliard korun. Více než 1,8 miliardy korun z těchto prostředků již bylo vyčerpáno.

„Díky PONTE II lze zároveň vyřešit předfinancování dotace i spolufinancování nákladů, které nejsou dotací pokryty. Příprava úvěru zároveň se žádostí o dotaci přináší významnou úsporu času a peněz. Pro zpracování úvěru lze totiž bance předložit stejné dokumenty, které zároveň slouží jako přílohy žádosti o dotaci,” uvedl vedoucí KB EU POINT Promotion Center Jan Hanuš.

Nejvíce projektů, při jejichž přípravě KB EU POINT klientům pomáhá, pochází z regionu Brno, Ostrava a Hradec Králové.

Podnikatelé, municipality a jiné veřejné instituce se mohou díky pomoci odborníků KB EU POINT v dotační problematice rychleji zorientovat a zahájit konkrétní kroky k získání a dlouhodobému udržení dotačních prostředků. Přibližně 62 % klientů KB EU POINT přichází z firemního sektoru, 34 % klientů spadá do segmentu municipality. Zbylá 4 % reprezentují ostatní veřejný sektor.

Součástí KB EU POINT je bezplatná služba Dotační průzkum, tedy zpracování analýzy dotačních titulů vhodných pro konkrétního klienta či projekt.

Bližší informace o službách KB EU POINT je možné získat na bezplatné infolince 800 900 930 nebo na internetových stránkách www.eupoint.cz.