KB a VŠE odstartovaly první ročník soutěže o nejlepší doktorskou disertační práci

V Praze 6.prosince 2006 – Komerční banka ve spolupráci s Fakultou mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze (FMV VŠE) vyhlásila v letošním roce 1. ročník Soutěže o nejlepší doktorskou disertační práci. Odborná porota vybrala tři nejhodnotnější doktorské práce zaměřené na oblast ekonomie, bankovnictví a finančnictví, které získají finanční podporu Komerční banky.

První místo za nejlepší doktorskou disertaci získal Ing. Martin Záklasník, Ph.D., s tématem „Příčiny a průběh měnových krizí ve světové ekonomice – komparativní analýza“, druhým nejlepším se stal Mgr. Tomáš Doležil, LL.M.Eur, Ph.D., s doktorskou prací „Regulace koncernu z pohledu komunitárního práva – doporučení pro rekodifikaci českého obchodního práva“ a bronzovou příčku obhájila Ing. Martina Jiránková, Ph.D., s disertací na téma „Úloha národních států v období globalizace (ekonomický aspekt)“.

„KB, díky těsné spolupráci s řadou prestižních vysokých škol, dlouhodobě podporuje nadané studenty a absolventy v jejich profesionálním rozvoji, vědecké činnosti a získávání praktických zkušeností. Jsme významnou finanční institucí na českém trhu, což pro nás představuje i určitý celospolečenský závazek. Být partnerem při vzdělávání a výchově finančních odborníků považujeme nejen za skvělou investici do budoucnosti, ale i záruku úspěšného rozvoje celé naší společnosti,“uvedl u příležitosti předání cen vedoucí Projektů lidských zdrojů KB Bruno Gerin-Roze.

„Společenský vývoj a nové podmínky v České republice si vyžadují jejich permanentní zohledňování nejen při vytváření právně organizačního rámce doktorského studia, ale také při zkvalitňování činnosti všech účastníků doktorského studia v příslušných programech a oborech. Soutěž Komerční banky o nejlepší doktorskou disertační práci se stala jedním z motivačních nástrojů našich doktorandů k napsání co nejkvalitnější disertace. Umožnila však fakultě ocenit i publikační činnost a přínos doktoranda k rozvoji školícího pracoviště v době jeho studia na FMV. Filosofie, kterou sdílí KB, je tudíž příslibem dobré spolupráce s fakultou i v budoucnu,“ řekla Prof. Ing. Dana Zadražilová, CSc., děkanka FMV VŠE.