Komerční banka a ESSOX vydaly přes 1 milion karet společnosti MasterCard

Mezi výsledky vzájemné spolupráce karetní asociace MasterCard a finanční skupiny Société Générale nepatří jen dynamika růstu kartového portfolia Komerční banky a společnosti ESSOX, ale také rozšiřování dodatečných služeb a benefitů pro držitele platebních karet. Komerční banka nabídla například jako první banka v České republice držitelům karet MasterCard možnost vytvoření vlastního vzhledu platební karty.

ESSOX, Komerční banka a MasterCard slaví další úspěch v rámci vzájemné spolupráce – počet platebních karet společnosti MasterCard, které ESSOX a Komerční banka vydaly v České republice, přesáhl již jeden milion. Z těchto karet bylo 50 % vydáno Komerční bankou a 50 % finanční společností ESSOX. Z milionu karet značek MasterCard vydaných Komerční bankou a firmou ESSOX představuje 40 % karty debetní a 60 % z celkového počtu jsou karty kreditní. 90 % karet vydaných Komerční bankou a společností ESSOX připadá na individuální klientelu, zbytek tvoří karty firemní.

„Komerční banka je jednou z nejvýznamnějších bank na českém trhu a vzájemná spolupráce s finanční skupinou Société Générale je pro nás proto velmi důležitá. Překonaný milion společně vydaných karet v České republice je nejen symbolickým číslem, ale především důkazem oboustranné spokojenosti,“ uvedl generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku, Slovensko a Ukrajinu Ján Čarný.

"Díky spolupráci se společností MasterCard mohou Komerční banka a ESSOX neustále nabízet svým klientům inovativní produkty a služby. Reagujeme tak flexibilně na jejich přání a potřeby, neboť spokojenost klientů je pro nás velmi důležitá. A proto nás těší, že jsme v mnoha oblastech mohli díky vzájemné spolupráci nové služby představit jako první v České republice,“ uvedl výkonný ředitel pro marketing Komerční banky Zdeněk Mojžíšek.

Také ESSOX nabízí svým klientům zajímavou kartu MasterCard s názvem Futuro. Jedná se o kreditní kartu, která svým držitelům přináší finanční rezervu, kterou lze navíc na žádost držitele převést na jeho běžný účet. Součástí karty je také pojištění schopnosti splácet čerpané finanční prostředky.

„Když se společnost ESSOX rozhodla uvést svou první kreditní kartu na český trh, byla to právě karta Futuro ve spolupráci s MasterCard. Jsou to už 3 roky a od té doby je spolupráce s MasterCard perfektní. Profesionalita, spolehlivost, důvěra a inovace jsou klíčová slova, kterými bychom mohli charakterizovat naše vzájemné partnerství. A jsme si jisti, že i nadále budeme našim klientům poskytovat kvalitní služby na vysoké úrovni,“ komentuje spolupráci generální ředitel společnosti ESSOX, s.r.o. Thierry Le Marre.

Všechny tři společnosti zároveň přináší držitelům platebních karet dodatečné služby. V současné době je jednou z aktuálních novinek měnící se design karet. Komerční banka nabídla jako první v České republice držitelům karet MasterCard možnost vytvoření vlastního vzhledu platební karty. Tato nabídka je důkazem, že Komerční banka je dynamická a kreativní banka, která vychází vstříc potřebám svých klientů.

Pro držitele karet MasterCard se tak karta stala nástrojem k vyjádření vlastní identity v dnešní uspěchané době a komunikačně vyspělé společnosti. Dříve, než si klienti Komerční banky zvolí vlastní design své platební karty, mohou si na stránkách www.mojekarta.cz nahrát obrázek či fotku, kterou by chtěli mít zobrazenou na své kartě a podívat se, jak bude jejich osobní karta vypadat.

Další zajímavou karetní nabídkou v portfoliu služeb Komerční banky je tzv. e-card. Tato virtuální karta MasterCard je určena všem, kteří chtějí bezpečně platit prostřednictvím internetu. Nejedná se o standardní plastovou kartu, ale o unikátní 16místné číslo platební karty, které je určeno výhradně k realizaci transakcí v síti internet.

Banky a karetní asociace jsou provázány od prvopočátků historie platebních karet. V případě, že by každá banka vydávala své platební karty sama, museli by obchodníci přijímat desítky druhů platebních karet a každý z nich podle jiných pravidel. Za účelem podpořit rozvoj bankovních karet a zjednodušit situaci bankám, obchodníkům i držitelům karet vznikla proto v roce 1966 karetní asociace, kterou dnes známe pod názvem MasterCard.

Mezníky vzájemné spolupráce:

1992 – Komerční banka v České republice zprovoznila ve spolupráci s Eurocard International (dnes MasterCard) první on-line síť bankomatů ve střední a východní Evropě

2003 – Komerční banka jako první nejen v České republice, ale i v regionu střední a východní Evropy, zahájila vydávání čipových karet Maestro (podle standardu EMV)

2005 – Komerční banka jako první v České republice zahájila vydávání kreditní karty pro podnikatele

2005 – KB vydává jedinečnou Makro kartu, která zákazníkům obchodů Makro slouží zároveň jako identifikační karta, kartu lze však jako jedinou kartu na trhu využít k bezhotovostnímu placení v obchodech Makro (a dále pak jako klasickou platební kartu se všemi funkčnostmi)

2006 – Studenti a zaměstnanci vybraných vysokých škol si mohou od Komerční banky pořídit UNIkartu, což je kombinace elektronické platební karty Maestro, identifikačního průkazu na vysoké škole a ISIC karty

2007 – Komerční banka nabídla jako první držitelům karet MasterCard možnost vybrat si vlastní design platební karty a současně si změnit PIN ke své platební kartě