KARNEVAL Media spustil telefonní služby

Praha, 14. září 2006 - Nahradit tradiční pevnou linku může od 4. září 460 000 domácností v České republice vybavených připojením kabelové společnosti Karneval Media. Ta uvedla do komerčního provozu levné a kvalitní telefonování po rozvodech kabelové televize. Zájemci získají plnohodnotné telefonní číslo přístupné z pevných i mobilních sítí, možnost používat klasický telefonní přístroj a výrazně lepší ceny, než při používání tradiční pevné linky. Ti, kteří spolu s telefonní službou využijí i další služby z nabídky Karnevalu, se mohou těšit na zajímavé slevy na měsíčních poplatcích.

Speciální nabídka pod názvem Karneval DUO přináší telefonování se 100 volnými minutami měsíčně a připojení k vysokorychlos­tnímu internetu rychlostí 2 000 kbps za zvýhodněnou cenu. Nebo si můžete pohrát a sestavit si vlastní balíček – libovolný tarif připojení k rychlému internetu a libovolný paušál telefonní služby.

„Po několikaměsíčním komerčním testování v Litoměřicích, Příbrami a Praze jsme rozšířili nabídku telefonních služeb Karnevalu i do ostatních regionů,“ komentuje aktuální situaci Marcel Procházka, ředitel pro rozvoj telekomunikačních služeb Karneval Media.

Služba Karneval Telefon přináší nízký měsíční paušál, bezkonkurenční ceny volání, volání v rámci sítě Karneval ZDARMA a meziměstské hovory za cenu místních. Zákazníky jistě potěší i detailní elektronický výpis hovorů přístupný na webových stránkách, hlasová schránka, pozdržení a přesměrování hovoru, konferenční hovor a CLIP (zobrazení čísel příchozích a odchozích hovorů). Testovacího komerčního provozu, který trval 6 měsíců, se účastnilo více než 400 uživatelů. Naprostá většina z nich (97%) se rozhodla telefonní služby Karnevalu používat i nadále. Od 4. září, kdy byl zahájen komerční provoz, přibylo dalších několik set zákazníků. „Každý den nám přibývá dvojnásobný počet zákazníků služeb Karneval Telefon a Karneval Duo než předchozí den,“ potvrzuje rostoucí zájem zákazníků Marcel Procházka.

Zájemci si mohou vybírat mezi dvěma tarify – Povídej s měsíčním poplatkem 279 Kč a Povídej víc za 329 Kč za měsíc. V kombinaci s vysokorychlostním internetem klesá paušál o 50 korun a při používání tří služeb (telefon, internet, kabelová TV) se měsíční poplatek snižuje o 200 Kč měsíčně. Na místní a meziměstské pevné linky je možné volat již za 1,19 Kč/min ve špičce a 0,59 mimo špičku a na mobilní telefony pak za 4,99 resp. 4,49 Kč/min. Cena za volání do zahraničí začíná již od 3,29 Kč/min*. V rámci sítí Karneval a GTS Novera je volání zdarma. Instalační poplatek při uzavření smlouvy na jeden rok je pouze 1,19 (1) koruna, jinak 595 (500) Kč. Karneval Media tak nabízí téměř o třetinu nižší měsíční paušál a až o čtvrtinu nižší ceny za volání než u obdobných tarifů O2.

Ve srovnání s poskytovateli internetové telefonie mají provozovatelé kabelových sítí výhodu ve vyšší a garantované kvalitě přenosu. Pro telefonní služby využívají technologie, které jsou optimalizovány pro přenos hlasu. Hlasový přenos není započítáván do objemu dat v rámci FUP, neomezí tedy nijak kvalitu a rozsah využití připojení k internetu.

Při uzavření smlouvy na jeden rok získá klient bezdrátový telefon Siemens Gigaset A140 za 1 korunu. Přístroj má podobné ovládání jako mobilní telefon a navíc umožňuje s jednou základovou stanicí používat více telefonů. Můžete tak mít pro každého člena rodiny nebo pro každou část domu vlastní sluchátko. Mezi jednotlivými sluchátky je možné telefonovat bez poplatků na vzdálenost až 300 metrů.

* Tarifikace u místních a meziměstských hovorů první dvě minuty a poté po minutě, mobilní sítě první minuta a poté po půl minutě, do zahraničí první minuta a poté po sekundě. Špička je od 7 – 19 ve všední dny.