Kapitálové životní pojištění KAPITÁL v novém kabátě

Od nového roku je možné na všech pobočkách České spořitelny uzavřít pojistně-spořící produkt KAPITÁL v nové podobě. Pojistné produkty se tak dostávají na úroveň tradičních spořících produktů, navíc s přidanou hodnotou pojištění. Smlouvy lze totiž oproti původní minimální době trvání 5ti let sjednávat i na 3 a 4 roky.

Samozřejmě však platí, že čím dlouhodobější smlouvu klient uzavře, tím vyšší roční zhodnocení je mu garantováno. U osmiletých smluv, pro které je garantováno nejvyšší zhodnocení, je technická úroková míra ve výši 4 % p.a., doplňuje informaci Petr Procházka, ředitel úseku pojištění Pojišťovny České spořitelny.

Další výhody KAPITÁLU:

• možnost uplatnění daňových výhod až 12 000 Kč ročně, v závislosti na sazbě daně z příjmu tak lze ušetřit až 3 840 Kč za rok (při splnění zákonem daných podmínek, tj. sjednání smlouvy min. na 5 let a zároveň alespoň do 60 let klienta; pojistná částka u smluv na 5–15 let je ve výši min. 40 tisíc Kč; u smluv dlouhodobějších min. 70 tisíc Kč),
  • měsíční zhodnocování kapitálové složky pojištění,
  • výplata pojistného plnění v případě smrti nepodléhá daňovým odvodům a je vyplacena ihned (tj. mimo dědické řízení),
  • možnost získání zvýhodněné kreditní karty Kredit+ MC Partner, která Vám umožní čerpat finanční prostředky v momentě potřeby (čerpaný úvěr je možné splatit v až 45denním bezúročeném období); vydání a používání karty je klientům poskytováno první 2 roky bez poplatku (platí pro klienty starší 21 let).

Kapitálové životní pojištění KAPITÁL se sjednává pro případ smrti z jakýchkoliv příčin nebo pro případ dožití se sjednaného konce pojištění. Je určen všem klientům od 18 do 70 let. Minimální vklad je 20 000 Kč. Pojištění nevyžaduje zdravotní vyšetření ani pravidelné splátky. O výši jednorázově placeného pojistného tak dle svých možností a potřeb rozhoduje sám klient.

Martina Priegelhofová
Pojišťovna České spořitelny