K účtu bez poplatků nyní dostanou klienti zdarma i platební kartu

Fio, družstevní záložna potvrzuje svou pozici průkopníka v oblasti odbourávání poplatků za bankovní služby. Kromě vedení běžného účtu s internetbankingem a platebním stykem bez poplatků nabízí nyní zdarma i platební kartu.

(4.1.2007) U Fio, družstevní záložny dostanou nyní klienti ke svému běžnému účtu platební kartu, za kterou nezaplatí ani korunu. Jde o elektronickou platební kartu Maestro s unikátním designem a logem společnosti Fio. Karta je akceptovatelná po celém světe a je vybavena čipem, který znamená vyšší bezpečí pro její držitele.

Bezplatné je přitom nejen vydání této karty, ale i její vedení, a to po celou dobu platnosti. Nulové poplatky platí samozřejmě i pro vydání dalších karet po skončení platnosti karty původní. Běžně činí roční poplatek za vedení elektronické karty u jiných peněžních ústavů na českém trhu 200 korun.

Kartu lze získat do čtrnácti dnů od založení účtu s týdenním limitem od patnácti tisíc korun. Klienti s ní pak mohou vybírat hotovost v široké síti bankomatů ČSOB za pouhých 5 korun, v ostatních tuzemských bankomatech za 25 korun. Dále mohou zdarma využít nové služby zvané CashBack – výběru hotovosti na pokladnách v obchodě nebo supermarketu.

Fio, družstevní záložna chce tímto krokem vyjít vstříc klientům, kteří nechtějí platit vysoké bankovní poplatky. Již dávno nabízí zadarmo to, zač klienti ostatních finančních ústavů v České republice platí – vedení účtu, internetové bankovnictví, tuzemské příchozí i odchozí platby či trvalé příkazy a inkasa. Nyní je její portfolio běžných bankovních služeb poskytovaných bez poplatku kompletní.