Jízdenka LIBNET+ má rozšířenou platnost na více spojů

Platnost síťové jízdenky LIBNET+ se díky podpoře krajského úřadu Libereckého kraje rozšířila na další dopravce v regionu. Navíc nadále platí na území SRN v tarifním svazu ZVON a v Polsku na vybraných linkách společnosti PKS Zgorzelec. Za cenu jízdenky LIBNET+ ve výši 130 Kč je tak možné využívat většinu linek veřejné dopravy v Libereckém kraji, v Horní Lužici a v Dolním Slezsku. Na území ČR zastřešují pilotní projekt přeshraničního systému integrované dopravy České dráhy, a.s.

Jízdenka LIBET+ platí v České republice v osobních a spěšných vlacích Českých drah na tratích ve Frýdlantském výběžku, v oblasti Jizerských hor, v západních Krkonoších a částečně také v Českém ráji a na Českolipsku. Přesný seznam tratí a jejich úseků lze získat v železničních stanicích a na internetu. Jízdenka platí také ve vlakových spojích společnosti Railtrans, s.r.o. (v úseku Liberec – Zittau) a u autobusových společností ČSAD Liberec, a.s., ČSAD Jablonec nad Nisou, a.s., ČSAD Česká Lípa, a.s., ČSAD Semily, a.s. a v celé síti MHD v Jablonci nad Nisou, provozované ČSAD Jablonec nad Nisou.

V Polsku platí jízdenka ve vybraných spojích společnosti PKS Zgorzelec.

V SRN je jízdenka platná ve všech spojích Dopravního svazu Horní Lužice – Dolní Slezsko ZVON, které zahrnuje vlakové spoje DB AG, Railtrans, Lausitz Bahn a SOEG a autobusové spoje v okresech Bautzen, Löbau-Zittau, Niederschlesischen Oberlausitzkreis a MHD ve městě Görlitz. Na úzkorozchodné železniční spoje společnosti SOEG je však třeba zaplatit příplatek za parní provoz ve výši 4 euro.

Přesný přehled tratí, na kterých platí jízdenky LIBNET+, je možné získat na internetu (v současné době v aktualitách na úvodní stránce www.cd.cz).

Síťová jízdenka platí do 24 hod. dne, který je na ní vyznačen při výdeji. Najednou ji může využít jeden dospělý (ve věku 15 a více let) a jedno dítě do 15 let, nebo dvě děti ve věku do 15 let. Jízdenku je možné zakoupit pro jakýkoliv den v týdnu.

Jízdenky LIBNET+ lze zakoupit ve vybraných železničních stanicích a zastávkách vybavených zařízením pro elektronický výdej jízdních dokladů (UNIPOK). Tyto doklady není možné zakoupit v předprodeji.

Další podrobnosti o jízdence LIBNET+, včetně mapky oblastí s její platností, najdete na www.cd.cz.

Petr Šťáhlavský
tiskové oddělení