Již 100 tisíc klientů využívá výhod programu Citigold

[Tisková zpráva] 30% meziroční nárůst klientů Citigold v České republice

Citibank Europe plc přivítala ve svém programu Citigold 100tisícího klienta v regionu EMEA (Evropa, Blízký východ a Afrika). Meziročně posílil tento segment v celém regionu o 16 %, což potvrzuje trend posledních let, kdy čím dál více klientů žádá nadstandardní bankovní produkty a služby a osobní přístup při správě svých financí.

Nárůst v segmentu afluentních klientů je výsledkem mnoha vylepšení programu Citigold, která byla uvedena na trh v loňském a v průběhu letošního roku. Jedná se především o rozšíření portfolia finančních služeb, nové investiční produkty a nástroje, ale také pestrou nabídkou lifestylových benefitů, které klienti v rámci programu získají. Rostoucí zájem o tento typ služeb dokazuje i interní průzkum Citibank mezi klienty, kteří potvrzují, že program Citigold plně využívají a dále jej doporučují.

„Velmi nás těší, že Česká republika zaznamenala v programu Citigold meziročně 30% růst a výrazně tak přispěla k 16% růstu v rámci celého regionu EMEA,“ říká Bhaskar Katta, Country Business manažer v Citibank.

„Jsme rádi, že v České republice roste zájem klientů o nadstandardní bankovní služby programu Citigold. Naši zákazníci chtějí mít přehled o situaci na českém i zahraničním trhu a od banky neočekávají pouze možnost uložení a správu svých financí, ale také osobní a profesionální přístup kvalifikovaných bankéřů. Velmi důležitá je také široká nabídka možností investování a lifestylových benefitů, které klienti mohou využit ve svém volném čase,“ říká Petr Řehák, ředitel retailového bankovnictví v Citibank.

Prostřednictvím programu Citigold nabízí Citibank svým klientům wealth management bankovnictví, podporu při vytvoření investičního portfolia, servis osobního bankéře a širokou paletu benefitů pro volný čas, nakupování, ale i pro sport či cestování.

Od listopadu 2011 mohou klienti Citibank také využívat pro své investování novou klientskou platformu CitiPlanner, která celosvětově sjednocuje přístup Citibank v oblasti wealth managementu pro retailovou klientelu. CitiPlanner umožňuje sestavení portfolia z široké nabídky investičních produktů.

V letošním roce byl navíc ve spolupráci s Letištěm Praha zmodernizován salónek Citi Lounge na pražské Ruzyni. Klientům programu Citigold poskytuje salónek možnost odbavení, bezpečnostní kontroly a samozřejmě klid, pohodlí a nadstandardní servis při čekání na letišti.