Jillert Blom jmenován ředitelem pro Nizozemsko

Amsterodam/Dublin/Londýn: Skupina Pioneer Investments jmenovala do funkce ředitele pro Nizozemsko Jillerta Bloma a naznačila tímto krokem své ambice stát se strategickým hráčem na nizozemském trhu, kde v nadcházejících měsících plánuje otevření zastoupení a následné budování týmu.

Jillert Blom přichází do Pioneer Investments ze společnosti Putnam Investment, kde pracoval jako mezinárodní obchodní manažer pro oblast Beneluxu. V letech 2000 až 2004 byl spoluředitelem divize prodeje institucionálním investorům u společnosti Robeco Asset Management v Rotterdamu.

Paul Price, odpovědný ve skupině za globální služby institucionálním klientům komentoval tuto zprávu takto: Nizozemsko pro nás představuje vysoce strategický trh a já jsem potěšen, že se k našemu týmu připojila osobnost s takovým profesním potenciálem, a s takovými zkušenostmi, jakou je Jillert. Máme veliký zájem na tom, abychom v Nizozemsku vybudovali silnou obchodní základnu, zejména pokud jde o tamní institucionální byznys, ve kterém spatřujeme reálný potenciál pro růst naší klientské základny. V nizozemském penzijním odvětví probíhají změny, a my se domníváme, že nové potřeby vyvolané těmito změnami si žádají na míru šité modely řízení. Naše kvality, prokazované při správě širokého spektra aktiv, nám dávají dobré výchozí možnosti k tomu, abychom si v tomto regionu vytvořili výraznou pozici,” dodává Price.

„Jsme pevně rozhodnuti vybudovat globální institucionální byznys a náš příchod do jednoho z největších světových penzijních odvětví je významným krokem, na němž chceme v příštích měsících stavět“, uvedl závěrem Paul Price.