Klidnější spánek a jednoduché investování nabízí dva nové korunové fondy fondů ING

Dva nové korunové fondy fondů pro jednoduché investování uvedla v uplynulých dnech na český trh společnost ING Investment Management. Liší se očekávaným výnosem a související dynamikou portfolia. Korunová investice nabízí českým klientům vyšší úroveň bezpečí díky odstranění rizika spojeného se změnou měnového kurzu. Oba fondy tak lze využít ke snadným jednorázovým i pravidelným investicím v českých korunách.

Nové přírůstky na seznamu fondů ING pocházejí z rodiny fondů nazvané „Patrimonial.“ Ve svých portfoliích kombinují především jiné dluhopisové a akciové fondy z dílny ING a v menší části i ostatní cenné papíry. Liší se pouze poměrem, v jakém jsou jednotlivé typy aktiv v jejich investicích zastoupeny. Jsou zajištěny proti pohybům české koruny a eura. Správcovské poplatky se v těchto fondech fondů nezdvojují.

První z novinek je ING Vyvážený fond, oficiálním názvem ING (L) Patrimonial Euro. Akciové a dluhopisové investice mixuje v poměru 1:1. Fond odpovídá především požadavkům těch investorů, kteří hledají místo pro uložení svých peněz minimálně na 3 roky a zároveň chtějí vyvážený stupeň kolísání hodnoty majetku ve fondu. Druhá novinka, ING Dynamický fond, oficiálním názvem ING (L) Patrimonial Aggressive pak navyšuje akciovou složku až na 75 % celkové hodnoty portfolia. Zbylých 25 % tvoří opět dluhopisy. Proto bude vyhovovat spíše dlouhodobějším investorům s horizontem minimálně 5 let a také těm, kteří upřednostňují růstovější portfolio s vyšším očekávaným zhodnocením.

Hlavní výhoda obou fondů spočívá v jejich jednoduchosti. Manažer totiž vyřeší za klienta klíčovou otázku, jaké investice a v jakém poměru do portfolia namíchat. Ten si pak vybere jeden z nabízených titulů a o další se nemusí starat, uvedl člen představenstva ING Investment Management Miloš Filip.

Svět osobních investic dnes spěje k tomu, že na jedné straně bude chtít určitá skupina klientů co nejširší spektrum specializovaných fondů, a na straně druhé bude jiná část investorů chtít co nejjednodušší rozhodování, vysokou přidanou hodnotu od profesionálního správce a jistotu české koruny. Tomuto trendu vycházíme trvale vstříc: Během letošního roku jsme uvedli na trh řadu nových investičních příležitostí v českých korunách se zajištěním kurzu domácí měny, dodal.