Jaro – vhodná doba na zajištění firemního kapitálu… Poštovní spořitelna půjčuje podnikatelům bez poplatku !

Od 1. května 2005 do konce června 2005 mohou všichni podnikatelé a živnostníci využít aktuální nabídky Poštovní spořitelny a pořídit si výhodně některý z níže uvedených úvěrových produktů. Výhodně znamená bez poplatku!

Tato nabídka je určena jak stávajícím klientům Poštovní spořitelny tzn. majitelům Postkonta – účtu pro podnikatele, tak i klientům novým, kteří si své Postkonto v tomto termínu teprve založí.

Peníze od Poštovní spořitelny mohou podnikatelé získat v jedné z těchto forem:
· Povolené přečerpání účtu
· Povolené přečerpání účtu s pravidelnými splátkami
· Malý investiční úvěr

Poplatkové prázdniny se vztahují konkrétně na poplatek za poskytnutí úvěru, který je v případě povoleného přečerpání standardně 2 000 Kč a u Malého investičního úvěru 0,5% z jeho celkové výše – může činit až 6 000 Kč. Úspora tedy není zanedbatelná.

Povolené přečerpání účtu zajišťuje klientům dostatek finančních prostředků i v okamžiku, kdy je poměr jejich příjmů a výdajů negativní. Jedná se o nejoblíbenější úvěrový produkt Poštovní spořitelny pro podnikatele. Jeho max. výše může dosáhnout až 3 mil. Kč – v případě klasického povoleného přečerpání, resp. 500 tis. Kč v případě Povoleného přečerpání s pravidelnými splátkami. Podobná nabídka Poštovní spořitelny v loňském roce vyvolala veliký ohlas ze strany klientů – podnikatelů a nárůst založených povolených přečerpání v tomto období byl značný.

Malý investiční úvěr je účelový úvěr, který může dosáhnout až do výše 3 milionů korun a doba splatnosti je od 4 do 10 let v závislosti na předmětu financování. Jeho využití je velmi široké – od modernizace strojů až po pořízení nemovitosti či nového vozového parku. Výhodou tohoto produktu také je, že umožňuje prostředky použít jako akontaci u leasingové společnosti.

Konkrétní rady a informace „šité na míru“ získají podnikatelé a živnostníci ve všech pobočkách Poštovní spořitelny.

Daniela Krůtová
komunikace Skupiny ČSOB