Jan Hillered nastupuje na pozici ředitele zodpovědným za korporátní aktivity ING ČR a SR

4. února 2003

Do výkonné rady ING pro Českou a Slovenskou byl zvolen Jan Hillered. Stal se tak zodpovědným za aktivity spojené s korporátními službami této finanční skupiny v České a Slovenské republice. Jan Hillered bude po odsouhlasení Českou národní bankou a Národní bankou Slovenska jmenován také generálním ředitelem ING Bank ČR a SR.

Sedmačtyřicetiletý Švéd Jan Hillered pracuje pro ING už od roku 1995. Z počátku zastával funkci zástupce generálního ředitele a vedl Corporate Finance v ING Bank Česká republika. Od roku 1998 řídil aktivity ING Bank na Slovensku. Od září 2002 do konce loňského roku působil z pověření Výkonné rady pro ING Evropu jako vedoucí speciálních projektů.

Zkušenosti Jana Hillereda s finančnictvím jsou ale mnohem delší. Od roku 1984 do roku 1995 pracoval na rozličných pozicích v největší skandinávské finanční skupině Nordea (v minulosti zvané Nordbanken), kde z pozice area managera zodpovědného za východní Evropu a Izrael došel až na místo senior vice-prezidenta a generálního ředitele Hongkongské pobočky, pod jejíž odpovědnost spadala též Čína, Macao, Taiwan a Korea.

Jan Hillered vystudoval univerzitu ve švédské Uppsale a Université de Caen ve Francii. V rámci své profesní kariéry absolvoval celou řadu vzdělávacích programů a získal mnohé certifikáty, např. Program for Executive Development, IMD, General Management Program CEDEP.

Jan Hillered mluví kromě rodné švédštiny plynně i anglicky, francouzsky a rusky, domluví se také německy. Je ženatý a má dvě dcery, dvojčata.

ING ustanovila výkonnou radu ING pro ČR a SR v listopadu roku 2001 v rámci integrace pěti společností ve dvou zemích. Výkonná rada řídí aktivity společností patřících do skupiny ING v České a Slovenské republice. Jedná se o pojišťovnu ING Nationale-Nederlanden (v ČR i SR), ING Bank (v ČR i SR) a ING Penzijní fond (v ČR). Předsedou výkonné rady je Ron van Oijen. Dalšími jejími členy jsou Paul Matoušek (COO), Renata Mrázová (CFO) a Jan Hillered (korporátní aktivity).

* * *

ING působí v 65 zemích světa a má přes 110 000 zaměstnanců. Z hlediska tržní kapitalizace je jednou z největších finančních institucí v Evropě. V České republice působí od roku 1991. Poskytuje služby v oblasti pojišťovnictví, bankovnictví a správy aktiv přes 400 tisícům individuálních a korporátních klientů. V České republice v rámci skupiny ING působí pojišťovna ING Nationale-Nederlanden, ING Penzijní fond, ING Bank, ING Employee Benefits, ING Investment Management, ING Real Estate či ING Lease.