Jan Hainz se stal ředitelem odboru komunikace České pojišťovny

[Tisková zpráva] Česká pojišťovna má od dnešního dne nového ředitele odboru komunikace. Jan Hainz (45) nahrazuje ve funkci dosavadního šéfa odboru Richarda Kapsu (35), který se nyní bude z pozice poradce výkonného ředitele věnovat rozvoji nových obchodních příležitostí České pojišťovny a řízení aktivit Nadace České pojišťovny.

Jan Hainz přichází do České pojišťovny s mnohaletou zkušeností v oblasti komunikace a marketingu. V minulosti byl marketingovým ředitelem McDonald‘s Česká republika, poté marketingovým ředitelem GE Capital Bank, dále jejím tiskovým mluvčím, vedoucím komunikace všech společností GE Money v České republice a na Slovensku a konečně vedoucím komunikace GE Money pro region střední

a východní Evropy, se zodpovědností za deset zemí od Německa až po Rusko. V posledním roce pracoval pro společnost Sardis na vývoji a strategii nového internetového portálu pro prodej finančních produktů on-line. Jan Hainz vystudoval ČVUT v Praze a titul M.B.A. v oblasti marketingu získal na University of Pittsburgh v USA. Je ženatý a má 3 děti. Hovoří anglicky a italsky, a mezi jeho koníčky patří cestování, motocykly, italská kuchyně a dobrá vína.

Richard Kapsa mimo své nové funkce i nadále působí v pozici tajemníka představenstva České pojišťovny a šéfa komunikace skupiny Generali PPF Holding, která působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Je rovněž předsedou správní rady Nadace České pojišťovny. Ve skupině České pojišťovny působí na různých pozicích 11 let, ředitelem odboru komunikace byl od roku 2002.

„Jmenování Jana Hainze a Richarda Kapsy do nových funkcí je důkazem schopnosti České pojišťovny získat ty nejlepší odborníky na trhu k dalšímu rozvoji své vedoucí pozice v České republice, a zároveň příkladem schopnosti poskytovat svým nejlepším zaměstnancům možnost profesně růst a získat nové zkušenosti,“ řekl Pavel Řehák, výkonný ředitel České pojišťovny.

Česká pojišťovna je součástí Generali PPF Holdingu B.V., který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Generali PPF Holding spravuje prostřednictvím svých dceřiných společností aktiva ve výši přes 14 miliard euro a poskytuje v regionu služby více než 10 milionům klientů. Generali PPF Holding má sídlo v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v České republice v Praze. Generali PPF Holding B.V. je společný podnik Assicurazioni Generali (podíl 51 %) a PPF Group (49 %).