Jacob Sadilek se stal čtvrtým členem představenstva Stavební spořitelny ČS

Dozorčí rada Stavební spořitelny České spořitelny, a. s., zvolila 12. prosince 2003 pana Jacoba Sadilka novým členem představenstva. Jde o závěrečnou personální změnu při rekonstrukci nejvyššího managementu, kterou Stavební spořitelna zahájila v srpnu letošního roku. Představenstvo má nyní čtyři členy a je tak kompletní.

Stavební spořitelna České spořitelny v současné době prochází náročnou transformací, která má za cíl vybudovat klientsky orientovanou firmu a posílit její konkurenceschop­nost, efektivnost hospodaření i vnitřní flexibilitu. Součástí transformace jsou i personální změny, které jsme zahájili již v létě letošního roku. Volba pana Sadilka, který má bohaté zkušenosti s bankovnictvím v České republice i v zahraničí, členem představenstva banky tak do tohoto konceptu logicky zapadá, řekl Martin Škopek, předseda dozorčí rady Stavební spořitelny.

Stavební spořitelna České spořitelny patří k absolutní špičce stavebních spořitelen v České republice a je nepochybné, že má před sebou velký růstový potenciál. Měl jsme možnost sledovat dynamické změny z posledních měsíců, kterými banka prochází a jsem rád, že se budu moci na tomto procesu podílet, řekl Jacob Sadilek.

Pan Jacob Sadilek (*1949) studoval na Vysoké škole ekonomické v Praze a absolvoval na Erasmus University Rotterdam v roce 1976. Až do roku 1997 působil v bankovním sektoru v Amsterdamu a Londýně. Pak odešel do Prahy jako zástupce generálního ředitele ABN AMRO Bank N.V. pro Českou republiku. V letech 2000 až 2002 vedl pražskou pobočku EBRD Česká republika. Před příchodem do Stavební spořitelny privatizoval z pověření britské vlády/DFID v Srbsku a Černé Hoře Montenegrobanku, kde působil současně jako generální ředitel. Ve Stavební spořitelně ČS bude odpovědný za řízení rizik, schvalování úvěrů, back-office a klientský servis.

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.