J&T Banka zvýšila ve druhém čtvrtletí provozní zisk meziročně o více než 25 %

[Tisková zpráva] Provozní zisk J&T Banky k 30.6.2010 činil 293 mil. Kč, meziročně tak vzrostl o více než 25 %.

„Přestože objem úvěrových obchodů vzrostl meziročně pouze o 3 %, podařilo se nám za poslední rok profinancovat projekty našich klientů za více než 4 mld. Kč. Odrazilo se to na růstu úrokové marže, která byla hlavním tahounem téměř třetinového růstu čistých úrokových výnosů,“ řekl Štěpán Ašer, generální ředitel banky.

Čistý zisk ve druhém čtvrtletí dosáhl 204 mil. Kč, což je v porovnání se stejným obdobím minulého roku o 68 mil Kč méně. Tento rozdíl byl způsoben jednorázovým rozpuštěním opravných položek ve druhém kvartále minulého roku. Objem vkladů klientů vzrostl o 33 % na více než 39 mld. Kč.

"Jsme rádi, že se nám nabídkou nových produktů podařilo oslovit několik tisíc nových klientů, v nichž vidíme potenciál další dlouhodobé spolupráce. Potvrdila se i naše očekávání v oblasti vázanosti vkladů. Klienti jsou v případě zajímavých podmínek připraveni zhodnocovat své volné prostředky dlouhodoběji, čímž se zvýšil objem vkladů s vázaností více než 6 měsíců na 62 %,“ dodal Štěpán Ašer.

Bilanční suma banky vzrostla meziročně o 25 % na 45,6 mld. Kč. Kapitálová přiměřenost banky dosáhla 10,93 %. Dlouhodobým cílem banky je držet tento ukazatel na úrovni 11 %.