J&T BANKA uvádí na kapitálový trh další emisi dluhopisů – JOJ MEDIA HOLDING

[Tisková zpráva] J&T BANKA úspěšně umístila na trh veřejnou emisi podnikových dluhopisů slovenské holdingové společnosti JOJ Media House a.s., která vlastní, spravuje a financuje podíly a účasti ve společnostech z oblasti mediálního průmyslu.

Jde o čtyřleté obligace v celkovém objemu 25.000.000 EUR. Nominální hodnota dluhopisu je 1.000 EUR. Dluhopisy aktuálně se 7% p.a. výnosem do splatnosti jsou obchodovatelné na bratislavské Burze cenných papírů.

„J&T Banka se snaží pro své klienty nejen vyhledávat, ale i vytvářet zajímavé investiční příležitosti.  Dalším z úspěšných produktů je uvedení veřejně obchodovatelné emise na dluhopisový trh. Po dvou emisích v České republice, tak přichází první, ale ne poslední, i na Slovensko. Což je reálným příkladem oživování slovenského kapitálového trhu. JOJ holding s televizí JOJ je stabilní a úspěšný projekt. Věříme, že investice do dluhopisů s pevným a zajímavým výnosem investory osloví a nebude chybět v jejich portfoliu,“ říká Andrej Zaťko, ředitel privátního bankovnictví J&T BANKY.

BEZKUPONOVÝ DLUHOPIS – CENNÝ PAPÍR S PEVNÝM VÝNOSEM

Dluhopis JOJ Media Holding byl vydaný s nulovým kuponem a diskontem k nominální hodnotě.  Aktuálně nese výnos 7 % p.a. až do splatnosti dne 21. 12. 2015. U dluhopisů s nulovým kuponem investor dosahuje výnosu rozdílem mezi nákupní cenou a cenou při splatnosti nebo prodejem před splatností. Emitentem dluhopisu je společnost JOJ Media House a.s., administrátorem emise je J&T BANKA, a.s., která zajišťuje úpis a obchodování. Aranžérem emise je J&T IB and Capital Markets, akciová společnost.