ISČS má už 450 tisíc podílníků

Většina přírůstků majetku tuzemských fondů směřuje do fondu SPOROINVEST, který míří ke 38 miliardám Kč majetku

Hranici 450 tisíc podílníků v těchto dnech překročila Investiční společnost České spořitelny (ISČS). Počet investorů, kteří si koupili některý z jejích podílových fondů, tak za poslední dva roky tak vzrostl o 50 %.

Většina nových zájemců investuje hlavně do zajištěných fondů, které jsou letošní novinkou, a především pak do fondu peněžního trhu SPOROINVEST, říká náměstek generálního ředitele ISČS Martin Burda.

SPOROINVEST letos zaznamenává rekordní přírůstky a aktuální hodnota jeho majetku přesahuje 37 miliard Kč. Za minulý týden do něj investoři vložili dalších téměř čtvrt miliardy korun., což je opět zdaleka největší přírůstek mezi podílovými fondy v České republice. SPOROINVEST letos posiluje své postavení nejsilnějšího fondu v ČR a zároveň zvyšuje tržní podíl celé investiční společnosti na trhu, říká Martin Burda. Současný tržní podíl ISČS mezi tuzemskými fondy podle něj představuje plných 50 %.

Rekordní zájem o SPOROINVEST vychází podle Martina Burdy z jeho stability spojené s minimálními výkyvy kurzu. Výkonnost SPOROINVESTU za posledních 12 měsíců pak představuje 2,45 %. Na tuto výkonnost, která je mezi srovnatelnými fondy nejvyšší, má příznivý vliv nejen zkušenost manažerů ISČS, ale i sama velikost fondu. Ta umožňuje každoročně objednávat řadu emisí pokladničních poukázek přímo na míru, za výhodnějších podmínek, než mohou získat menší fondy.