IQ plovoucí hypotéka- LBBW Bank rozšiřuje své produktové portfolio

[Tisková zpráva] LBBW Bank CZ přichází na trh s novým produktem – IQ plovoucí hypotékou. Úroková sazba je závislá na vývoji jednoměsíční sazby PRIBOR, kterou ČNB denně aktualizuje, a např. k dnešnímu dni úrok pro tuto hypotéku začíná již na 3,29 % p.a.

LBBW Bank reaguje na požadavky a potřeby svých klientů a nabízí jim nově možnost sjednání IQ plovoucí hypotéky s pohyblivou úrokovou sazbou. Jedná se o úvěr na pořízení nemovitosti pro vlastní bydlení nebo rekreaci s možností financování až do 90 % zástavní hodnoty nemovitosti a s dlouhodobou splatností až 30 let.

„Tento typ hypotéky je určen zejména pro klienty, kteří hledají nízkou úrokovou sazbu a zároveň netrvají na pevných měsíčních splátkách, tj. mají větší toleranci k flexibilitě měsíčních splátek,“ upřesňuje Henrik Pregel, člen představenstva LBBW Bank.

Celková měsíční splátka se skládá ze splátky jistiny, která je neměnná, a ze splátky úroku, který se naopak mění měsíčně dle vývoje sazby PRIBOR. Pokud nedojde k výrazným změnám v sazbě PRIBOR, pak výsledný úrok pro klienta bude nižší než by tomu bylo v případě klasické hypotéky se zafixovaným úrokem. Klient navíc může zdarma přejít od pohyblivé úrokové sazby k fixní sazbě. Zpětný přechod z fixní úrokové sazby na pohyblivou však možný není.

Výhody IQ plovoucí hypotéky

•    dlouhodobá splatnost až 30 let

•    možnost financování až do 90 % zástavní hodnoty nemovitosti

•    nízké poplatky za poskytnutí

•    díky vazbě úrokové sazby na PRIBOR může klient ušetřit na úrocích

•    klient může kdykoliv zdarma přejít od pohyblivé úrokové sazby k fixní sazbě

•    celková splátka úvěru v čase výrazně klesá

Podrobnější informace o IQ plovoucí hypotéce a dalších hypotečních úvěrech je možné získat na www.LBBW.cz, na tel. lince 800 700 800 nebo v kterékoliv pobočce LBBW Bank.