Investujte do nemovitosti, kterou budete dále pronajímat! BAWAG Bank Vám na ní poskytne výhodnou hypotéku

BAWAG Bank rozšiřuje nabídku typů hypotečních úvěrů a účelu použití. Kromě tradičních hypotečních úvěrů na bydlení, nabízí BAWAG Bank nyní nově i hypotéku na nemovitost, která bude majitelem dále pronajímána nebo je určena k rekreaci (např. chata, chalupa). Hypotečním úvěrem od BAWAG Bank lze nově též financovat vypořádání majetkových podílů na nemovitosti (např. při vyplacení dědického podílu, vyplacení partnera či příbuzných apod.). A další novinkou je i zajímavá možnost refinancování vlastních prostředků klienta, které investoval do nemovitosti nejdéle 12 měsíců před podáním žádosti o úvěr. Splatnost hypotečního úvěru je nyní až 40 let.

V nabídce hypotečních úvěrů BAWAG Bank zůstávají samozřejmě i tzv. Americká hypotéka (tj. bez udání důvodu) a nebo stále více žádána Hypotéka hypoték (tj. refinancování stávající hypotéky na bydlení z jiné banky nebo stavební spořitelny). Tento typ refinancování je bez poplatku za zpracování a s minimem administrativy.

Jaké hypotéky BAWAG Bank se nejvíce prodávaly v roce 2007?

„V roce 2007 více než polovinu hypoték poskytnutých BAWAG Bank činily standardní hypotéky (za účelem bydlení), necelou třetinu pak refinancování hypoték (Hypotéka hypoték) a 20% Americké hypotéky“, řekl Martin Kryl, člen představenstva odpovědný za osobní bankovnictví. „Největší zájem byl o úvěr se splatností 20 let a s fixací úroku na 5 let a průměrná výše úvěru byla 1,6 mil. Kč“, dodal.

• průměrná výše hypotéky: 1.670.000 Kč
  • průměrná doba splatnosti: 20 let (přičemž 90% klientů zvolilo splatnost 10 a více let)
  • zvolené fixace úrokové sazby: největší zájem byl o 5 letý fix (50%), následuje jednoletá a tříletá fixace
  • průměrný věk žadatele: 38 let

Výhody hypotečních úvěrů od BAWAG Bank

• dlouhodobá splatnost úvěru až 40 let dle typu úvěru
  • možnost financovat až do 100 % zástavní hodnoty nemovitosti
  • maximální věk žadatele v roce splatnosti úvěru až 70 let
  • je možné si zvolit i daňovou optimalizovanou variantu, kdy poplatky jsou zahrnuty ve splátkách

Charakteristika žadatele o hypoteční úvěr:

• minimální věk: 18 let
  • čistý měsíční příjem nad 10 000 Kč (15 000 Kč pro OSVČ)
  • být ve stávajícím zaměstnání min. 6 měsíců (OSVČ – podnikatelská činnost min. 2 roky)
  • ověřitelný kontaktní telefon na zaměstnavatele
  • kontaktní telefon na žadatele

Jak hypotéku u BAWAG Bank získat?

Stačí kdykoliv zavolat na bezplatnou infolinku 800 700 800, vyplnit formulář na www.bawag.cz nebo navštívit jakoukoliv pobočku banky (v současné době 21 poboček). Ve vybraných pobočkách je možno o úvěr zažádat i o víkendu. Kompletní přehled podmínek a dokumentů potřebných pro vyřízení konkrétního typu úvěru naleznete na www.bawag.cz.