Investkredit Bank AG si zvolila AIM Software pro management úvěrového rizika

Mezinárodní "banka pro podnikatele" se rozhoduje pro komplexní rešení úvěrového rizika.

Vídeň (Rakousko) – Firma AIM Software, globální poskytovatel řešení pro datový a rizikový management v oblasti financí dnes oznámila, že Investkredit Bank AG, mezinárodní banka specializovaná na velké společnosti a obce, se rozhodla využít řešení rizikového managementu od AIM Software k propočtu svého úvěrového rizika. Systém se úspěšně používá od února 2005.

Řešení od AIM Software bylo podrobeno testu Proof-of-Concept a nakonec implementováno k propočtu ekonomického kapitálu a úvěrového rizika.

„Technologie od AIM Software nám poskytla podporu, jejímž výsledkem bylo značné zlepšení našeho rizikového managementu,“ říká Wolfgang Wainig, ředitel provozu a vedoucí portfoliového a rizikového managementu u banky Investkredit. „Standardní řešení od AIM umožňují svou vysokou flexibilitou okamžité přizpusobení současným i budoucím požadavkům Basel II.“

Manuální procesy v rizikovém managementu jsou stále více automatizovány. Prostřednictvím integrovaných řešení pro datový a rizikový management od AIM Software lze značně omezit vliv případných zdrojů chyb pri přenosu a zpracování dat. Obsáhlé kontroly kvality přenesených tržních a portfoliových dat významně přispívají ke zlepšení kalkulovaných výsledků.

„U tohoto projektu jsme se soustředili na skutečnost, že Investkredit potřebuje kompletní automatizaci obchodních procesů a integrovanou kontrolu kvality při přenosu a zpracování dat,“ říká Martin Buchberger, vedoucí oddělení Marketing & Sales společnosti AIM Software. „Jsme rádi, ze můžeme přivítat Investkredit Bank AG jako nového zákazníka naší platformy rizikového managementu.“

GAIN Risk Management je propojen s platformou managementu dat GAIN DataDesktop a zaručuje tak vysokou kvalitu přenášených dat pro výpočet rizikových ukazatelů. Modulová platforma GAIN spojuje automatické úpravy dat a Scrubbing s Exception-Handling pro kmenová data, ceny a Corporate-Actions za účelem docílení spolehlivých výpočtů v oblasti rizikového managementu.