Investiční životní pojištění na vzestupu

Vysoké zhodnocení některých programů investování za rok 2003

Praha, 3. 3. 2004 – Podle údajů životních pojišťoven stoupá oblíbenost investičního životního pojištění. Stává se atraktivnější i díky vysokým výnosům v souvislosti s pokračujícím růstem cen akcií na českém kapitálovém trhu. Například klienti životní pojišťovny Aviva, kteří mají v rámci svého investičního životního pojištění možnost investovat do pěti programů investování (fondů), mohli v roce 2003 dosáhnout výnosu až 23 %.

Nejvyššího zhodnocení dosáhl v loňském roce Strategický program investování Aviva životní pojišťovny (23,83 %). Příznivý vývoj pokračoval i v prvních dvou měsících roku 2004, kdy vzrostla cena podílů tohoto programu o dalších 10,02 %. Za rok 2003 se jedná o jeden z nejvyšších výnosů (možná vůbec nejvyšší) u programů investování (fondů) investičního životního pojištění na českém trhu.

Strategický program investování je koncipován na akciích a dalších cenných papírech s proměnlivým výnosem a obchodovatelných na českém trhu a dále na dluhopisech, obligacích a vkladech u bank. Je určen klientům, kteří jsou připraveni podstoupit značně vysoké riziko proměnlivosti kapitálové hodnoty pojištění s cílem vyššího výnosu v dlouhodobém časovém horizontu.