Investice do strukturovaného vkladu US TOP 500 přesáhly 10 mil. dolarů

Klienti Živnostenské banky investovali do strukturovaného vkladu US TOP 500 už přes 10 milionů amerických dolarů. Strukturovaný vklad US TOP 500, který banka nabízí do 7. dubna, klientům umožňuje podílet se na růstu akciového indexu S&P 500 největších amerických společností. Klient přitom nenese žádné riziko plynoucí z případného poklesu hodnoty akcií.

Průměrná investice činila 10 700 USD, největší zájem o vklad byl v Praze, Brně a Pardubicích. Klienti berou US TOP jako zajímavou alternativu ke klasickým termínovaným vkladům v cizích měnách. Makroekonomické prognózy ukazují, že americká ekonomika má ve střednědobém horizontu poměrně velký potenciál růstu a nový zajištěný vklad dává našim klientům unikátní možnost se na tomto růstu podílet, řekla Helena Suchánková, ředitelka odboru vývoje produktů a řízení segmentů Živnostenské banky.

Strukturovaný vklad je jediným produktem na trhu, který kombinací moderních finančních nástrojů umožňuje využít výhody investic do akciových indexů a termínovaného vkladu. Klient přitom nemusí mít obavy z případného poklesu cen akcií, neboť banka garantuje vrácení celého vkladu plus základní výnos při splatnosti. Klient, na rozdíl od zajištěných podílových fondů, neplatí žádné vstupní ani správcovské poplatky. Investice jsou navíce ze zákona o bankách pojištěny. Stupeň rizika strukturovaného vkladu US TOP 500 je tak na úrovni termínovaného vkladu, tedy velmi nízký, přesto umožňuje bezpečně dosáhnout atraktivního výnosu.

Vklad US TOP 500 je denominován v dolarech, minimální výše investice je 500,– USD, přičemž horní hranice investice není nijak omezena. Doba splatnosti vkladu je 4 roky, upisovací období je 2 měsíce. Úrok pro upisovací období činí 0,9 % p.a., banka garantuje úrok 1,0 procenta při splatnosti, přičemž maximální výše výnosu není nijak omezena. Klient získává při splatnosti celý výnos z průměrného zhodnocení amerického akciového indexu S&P 500. Index odráží vývoj akcií 500 nejlepších amerických korporací jako jsou Coca-Cola, Ford, Hewlett-Packard, General Electric, IBM, Microsoft, Exxon Mobil, Boeing a další.

Ivo Polišenský