Internetový obchod se společnostmi

Internetový obchod s předzaloženými (tzv. ready-made) společnostmi eSMART rozšířil možnosti koupě o platbu kartou. Průvodce na www.esmart.cz zákazníka provede devíti kroky, ve kterých vyplní potřebné údaje, vygenerované formuláře si vytiskne, podepíše a zavolá poskytovateli služby. Ten pro podepsané formuláře pošle kamkoliv po České republice zdarma kurýra, převod peněz je pak možné řešit převodem, hotově nebo nově právě i platební kartou. „Samotný nákup tak nezabere ani 15 minut,“ ujišťuje Josef Jaroš, jednatel společnosti SMART Office and Companies, s. r. o., která eSMART provozuje. „Díky eSMARTU je možné ve velmi krátkém čase také změnit sídlo, nebo objednat si jakoukoliv další službu,“ dodal Jaroš. Originální systém eSMART vyvinula firma Computer MCL Brno.

Výhodou koupě předzaložené společnosti je kromě vyhnutí se několikatýdennímu jednání s úřady také možnost okamžitého zahájení podnikatelské činnosti. Firma již je zapsaná v obchodním rejstříku a k jednání za ni proto stačí jen jmenovat klienta statutárním orgánem, což je otázka maximálně dvou tří hodin. Podnikatel navíc nemusí skládat základní kapitál, který je již plně splacen, což se naplno projeví zejména u akciových společností, kde činí základní kapitál 2 000 000 Kč. Ready-made společnosti jsou před prodejem samozřejmě naprosto neaktivní, takže je garantována 100% bezdlužnost a ekonomická „čistota“.