Internetové odbavení Českých aerolinií využívají hlavně obchodní cestující

Internetové odbavení Českých aerolinií využívají hlavně business cestující. Na linkách s vysokým podílem obchodníků mezi cestujícími, jako je Londýn, Paříž a Amsterdam, službu Internet check-in využívá pravidelně v průměru 20 procent pasažérů a na některých nejžádanějších letech až 40 procent cestujících. Po roce od zavedení internetového odbavení službu využívá v průměru asi pět procent cestujících ze všech zákazníků Českých aerolinií.

Nový moderní způsob odbavení, který je pro cestující pohodlnější, zavedly České aerolinie na prvních třech destinacích loni v červnu a na většině sítě pak loni v září. Od zavedení této služby ji již využilo více než 80 000 cestujících, což je srovnatelné s ostatními klasickými leteckými společnostmi. V současnosti mohou využívat internetové odbavení cestující z Prahy a dalších 30 destinací, do kterých létají České aerolinie nebo jejich code-sharoví partneři. Počet destinací s možností internetového odbavení se stále rozšiřuje. Internet check-in naopak nelze použít do destinací s přísnějším bezpečnostním režimem, tedy do izraelského Tel Avivu, do Spojených států a do Kanady.

Díky službě odbavení přes internet, nebo-li Internet check-in, si mohou cestující z pohodlí svého domova nebo kanceláře vybrat místo v letadle a vytisknout svou palubní vstupenku. Po příchodu na letiště již nemusejí k odbavovací přepážce, ale procházejí přímo k pasové a bezpečnostní kontrole. Na letiště tak mohou přijít kratší dobu před odletem. Cestující se mohou odbavit na internetu ve třech jednoduchých krocích, nejdříve 24 hodin a nejpozději 35 minut před plánovaným odletem.

Internetové odbavení Českých aerolinií mohou využít i cestující se zavazadly. Po příchodu na letiště je odevzdají u speciální přepážky označené „Baggage drop-off“ a dále pokračují rovnou na pasovou a bezpečnostní kontrolu.

Služba odbavení přes internet je dostupná z těchto destinací: Amsterdam, Atény, Barcelona, Bělehrad, Berlín, Benátky, Bratislava, Budapešť, Bukurešť, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburk, Hannover, Kodaň, Kolín nad Rýnem, Košice, Londýn Heathrow, Manchester, Marseille, Mnichov, Paříž, Praha, Riga, Řím, Sofie, Stuttgart, Varšava, Záhřeb, Stockholm, Dublin a Štrasburk.

Informace o elektronických službách Českých aerolinií, včetně podrobného návodu na jejich využití, najdete na webových stránkách www.czechairlines.com v záložce Online služby.